562
Με αυτήν την περιβολή ήθελε η Mιούσα Σίε να μπει στο Λούβρο. Και της το απαγόρευσαν. | Instagram/CreativeProtagon

Τολμάτε να πάτε στο Λούβρο, ξετσίπωτες;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 10 Νοεμβρίου 2018, 18:35
Με αυτήν την περιβολή ήθελε η Mιούσα Σίε να μπει στο Λούβρο. Και της το απαγόρευσαν.
|Instagram/CreativeProtagon

Τολμάτε να πάτε στο Λούβρο, ξετσίπωτες;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 10 Νοεμβρίου 2018, 18:35

Η είδηση είναι λίγο-πολύ γνωστή, μιας και ό, τι περιέχει γυμνή σάρκα και σεξουαλικότητα ανακυκλώνεται σφόδρα: μια μπλόγκερ δημοσιοποίησε ότι έφαγε πόρτα στο μουσείο του Λούβρου επειδή πήγε ντυμένη με την παρακάτω ενδυμασία.

Η Αυστραλή Mιούσα Σίε, έτσι τη λένε την κοπέλα, κατήγγειλε (επάνω) ότι ένας άνδρας από την Ασφάλεια του μουσείου δεν της επέτρεψε την είσοδο, επειδή θεώρησε το ρούχο της αποκαλυπτικό. Κι ότι μάλιστα την έδιωξε κάνοντας γκριμάτσες αποδοκιμασίας.

Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για dress code, ότι ο ενδυματολογικός κώδικας ενός μουσείου δεν επιτρέπει να το επισκέπτεσαι με αποκαλυπτική ένδυση. Τι όμως θεωρείται αποκαλυπτικό; Είναι πιο αποκαλυπτικό ένα φόρεμα με αβυσσαλέο ντεκολτέ και διαφάνεια στη φούστα απ’ ότι, ας πούμε, ένα κολάν που διαφανίζει και βλέπεις βρακί, ποπό, μέχρι και την κυτταρίτιδα εκείνης που το φοράει; Κι αν συμφωνήσουμε ότι το μουσείο έχει dress code, ποιο θα ήταν αυτό; Ποιο θα έπρεπε να είναι; Να μην επιτρέπεται το βαθύ ντεκολτέ και να επιτρέπεται το σανδάλι με κάλτσα; Να μην επιτρέπεται το σέξι αλλά να επιτρέπεται το κακόγουστο; Γιατί; Το Λούβρο πάντως δηλώνει στην ιστοσελίδα του ότι δεν έχει ενδυματολογικό κώδικα, αλλά ότι απαγορεύει την είσοδο σε όσους φορούν μαγιό, είναι γυμνοί ή δεν φορούν μπλούζα (η κοπέλα πάντως, όσο σέξι κι αν έχει ντυθεί, δεν εμπίπτει σε καμιά απ’ τις τρεις κατηγορίες).

Θυμάμαι λίγο καιρό πριν, το μουσείο του Λούβρου είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα επειδή επέτρεψε στο ζεύγος Μπιγιονσέ και Jay Z να γυρίσουν βίντεοκλιπ εκεί μέσα. Κοίτα λοιπόν πώς άφησαν τη Beyonce να κυκλοφορήσει ντυμένη μέσα.

Εχει καμιά διαφορά το ντεκολτέ της Beyonce (φωτογραφία επάνω) από το ντεκολτέ της σέξι μπλόγκερ; Δες αν θες και το βίντεο κλιπ (εδώ) για να σχηματίσεις άποψη, και για να σου βγουν και τα μάτια έξω. Και τα μπούτια της έβγαλε, και κορσέδες φόρεσε, και κάτι άλλα που μοιάζουν με μαγιό, πολύ πιο τολμηρά απ’ το μπουζουκλερί φορεματάκι της Αυστραλής που έφαγε πόρτα, και γενικά του έδωσε και κατάλαβε. Στην κρεβατοκάμαρά της η Μπιγιονσέ φοράει πιο πολλά απ’ όσα φόρεσε σε αυτό το βίντεο κλιπ, στο μουσείο του Λούβρου.

Πείτε μου τώρα, δεν είναι τρελή δηθενιά και υποκρισία εκ μέρους του μουσείου να επιτρέπει το αποκαλυπτικό στη μια περίπτωση και να το απαγορεύει στην άλλη; Και υποκριτικό το βρίσκω, και υπεροπτικό και βαθιά αγενές προς το κοινό, ακόμα. Γιατί είναι σαν να σου λένε: άμα είσαι σταρ δεν έχουμε πρόβλημα να σταθείς μισογδυμένη μπροστά από τη Μόνα Λίζα. Αν δεν σε ξέρει η μάνα σου, ντύσου σεμνά αλλιώς θα μείνεις απ’ έξω. Τα εκθέματά μας μπορούν να βλέπουν μόνο διάσημα στήθη και μπούτια, στα άσημα παθαίνουν κοκομπλόκο.

Να μου πεις, η μια μισογδύθηκε για βίντεοκλιπ, η άλλη μισογδύθηκε για να κάνει τουριστική επίσκεψη. Ακόμα κι έτσι όμως, εξακολουθώ να το βρίσκω υποκριτικό και δήθεν. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το μουσείο του Λούβρου αντέδρασε με σεξιστική σοβαροφάνεια απέναντι σε μια ενδυματολογική επιλογή που εμφανίστηκε μπροστά στην πόρτα του, σοβαροφάνεια που δεν πιστεύω ότι θα είχε, αν επρόκειτο για μια διάσημη επισκέπτρια. Φαντάζομαι, δηλαδή, ότι δεν θα έτρωγε πόρτα η Κιμ Καρντάσιαν, για παράδειγμα, αν κατέφθανε στο μουσείο με το αποκαλυπτικό φορεματάκι της μπλόγκερ.

ΥΓ. Αναρωτιέμαι επίσης, αν θα έτρωγε πόρτα ένας άσημος επισκέπτης που θα πήγαινε ντυμένος στο Λούβρο όπως πήγε κάποτε η Lady Gaga (κάτω).

Εσείς τι λέτε, θα έτρωγε;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News