413
Το... φιλί του Ιούδα; Δεν συμφέρει κανέναν τους κάτι τέτοιο | INTIMENEWS

Ους η εξουσία συνέζευξεν…

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 7 Ιανουαρίου 2019, 07:32
Το... φιλί του Ιούδα; Δεν συμφέρει κανέναν τους κάτι τέτοιο
|INTIMENEWS

Ους η εξουσία συνέζευξεν…

Κώστας Γιαννακίδης Κώστας Γιαννακίδης 7 Ιανουαρίου 2019, 07:32

Και τώρα η κυβέρνηση προσφέρει θέαμα. Εμπνευσμένο από οπερέτα, αρκετά γελοίο, πλην όμως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να το διασκεδάσουμε.

Τώρα αρχίζουν όλα. Μπορεί και να τελειώνουν. Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, που συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ενδέχεται να μάθουμε πολλά ή, τέλος πάντων, να μαυρίσουμε μερικά κουτάκια στο σταυρόλεξο. Δεν αποκλείεται να δούμε τον Καμμένο στο Μαξίμου αγκαλιά με τον Τσίπρα. Όμως πια τα βρομόλογα είναι πολλά για να το γυρίσουν σε παιδικό θέατρο.

Το Σαββατοκύριακο ο Καμμένος υπαινίχθηκε ότι ο Πρωθυπουργός μεθοδεύει αποστασία βουλευτών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ψηφιστεί το Μακεδονικό. Χαρακτήρισε ολετήρα τον Κοτζιά, είπε ότι δεν θα πέσει στα γόνατα για να τον εκτελέσουν και ανακοίνωσε την έναρξη ανένδοτου αγώνα. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν δειλιάζει και ο εκπρόσωπος του επέμεινε στην ύπαρξη πλειοψηφίας για να ψηφιστεί το Μακεδονικό.

Αποστασία και πλειοψηφία. Ουσιαστικά ο Τζανακόπουλος και ο Καμμένος υπαινίσσονται το ίδιο: βουλευτές των ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας. Πράγματι, αυτό είναι το πιθανότερο για Κουντουρά και Παπαχριστόπουλο. (Αυτοί οι δύο, συν τρεις του Ποταμιού, οδηγούν στους 151). Η συμφωνία περνάει. Ωστόσο χωρίς την ανοχή του Καμμένου δεν στέκεται η κυβέρνηση. Ακόμα και αν Κουντουρά και Παπαχριστόπουλος ενταχθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί ως προς την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ας τους ακολουθήσει και ο Ζουράρις. Ο Καμμένος δεν θα έχει  Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά πάλι η ανοχή του θα είναι απαραίτητη για να σταθεί η κυβέρνηση. Συνεπώς ο Ζουράρις θα μείνει στη θέση του.

Αν ο Τσίπρας θέλει να παραμείνει στο Μαξίμου, δια της ανοχής, τότε πρέπει να βρει μία νέα ισορροπία με τον Καμμένο, εκτός και αν έχει κρυφούς πρόθυμους στο μανίκι του.

Όλο αυτό το μπλέξιμο ξεδιαλύνεται σχετικά απλά: Κουντουρά και Παπαχριστόπουλος ψηφίζουν τη συμφωνία και δίνουν ανοχή ως ανεξάρτητοι βουλευτές ή παραδίδουν τις έδρες τους -ο Παπαχριστόπουλος αυτό δηλώνει ότι θα κάνει. Ο Καμμένος μένει με Κοινοβουλευτική Ομάδα, υφίσταται ως πολιτικός αρχηγός, καταγγέλλει τους πάντες και παριστάνει τον Πρέκα του Μακεδονικού για όσα κορόιδα κυκλοφορούν ακόμα εκεί έξω. Είναι η μόνη λύση που δίνει χρόνο και στους δύο.

Στέκει πολιτικά; Πόσο αντέχει μία κυβέρνηση που στηρίζεται σε ψήφο ανοχής; Στέκεται μια χαρά ως τον Οκτώβριο. Και γιατί να μη σταθεί, δηλαδή; Θα βγει ο κόσμος στους δρόμους για να την διώξει; Λίγο η Novartis, κάτι οι επιπλέον παροχές το Πάσχα, συν οι εκλογές του Μαΐου, μια χαρά φτάνει η κυβέρνηση ως το καλοκαίρι. Mετά έχει μπάνια. Τους έχετε για τύπους που θα έφευγαν από τον μπουφέ πριν τελειώσει το πάρτι;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News