407
Τζούφη, Κατρούγκαλος, Τσίπρας κατά της συμφωνίας με τους «αποικιοκράτες» Γάλλους | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα «αλλάξει» τη συμφωνία με τη Γαλλία

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 7 Οκτωβρίου 2021, 15:40
Τζούφη, Κατρούγκαλος, Τσίπρας κατά της συμφωνίας με τους «αποικιοκράτες» Γάλλους
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα «αλλάξει» τη συμφωνία με τη Γαλλία

Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 7 Οκτωβρίου 2021, 15:40

Μόλις η Μερόπη Τζούφη έρθει στην εξουσία, θα αλλάξει εκ βάθρων την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Ετσι δήλωσε. Διότι οι Γάλλοι είναι αποικιοκράτες και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάμε στο Σαχέλ και να προωθήσουμε με τις ελληνικές ξιφολόγχες το γαλλικό ξεζούμισμα των μαύρων. Η δεύτερη φορά Αριστερά μάλιστα, δεν θα καταργήσει μόνο αυτό το κομμάτι της συμφωνίας αλλά θα αλλάξει ριζικά και κάτι ακόμα. Οι Γάλλοι θα υποχρεώνονται να υπερασπιστούν (έναντι των Τούρκων) όχι μόνο την στενή ελληνική κυριαρχία (όπως προβλέπει η νυν συμφωνία) αλλά και την ίδια την ΑΟΖ μας. Την οποίαν ΑΟΖ εμείς μπορεί να μην έχουμε ακόμα ανακηρύξει, εκείνοι όμως θα εξαναγκαστούν τη θωρακίσουν με τα αεροπλανοφόρα τους ή και με τα ίδια τα άθλια αποικιοκρατικά κορμιά τους αν χρειαστεί.

Αυτές είναι συμφωνίες αγαπητοί μου, όχι οι έγγραφες μπαρούφες του Μητσοτάκη που τον τύλιξε ο Μακρόν σε μια κόλλα χαρτί. Αν ήταν η Τζούφη στην θέση του Κυριάκου, τα Γαλλάκια θα μας παρακαλούσαν να πολεμήσουν αντί για μας στο Καστελόριζο και στο Φαρμακονήσι άνευ ανταλλάγματος. Μην σας πω ότι θα τους ξεκαθαρίζαμε εγγράφως ότι στο μεν Αιγαίο αυτοί θα πολεμούσαν για μας, στο δε Σαχέλ εμείς θα πολεμούσαμε εναντίον τους, στο πλευρό των κινημάτων που αντιστέκονται στην γαλλική αδηφαγία. Αντε γιατί σαν πολλά μας τα είπανε κι αυτοί οι γάλλοι καπιταλιστές, έμποροι όπλων και αποικιοκράτες.

Τελικά, αν πιστέψουμε την Τζούφη, τον Τσίπρα ή τον Κατρούγκαλο, αυτή η τρισάθλια ελληνογαλλική συμφωνία, ενδέχεται να γίνει η θρυαλλίδα που θα ανάψει την μεγάλη αντιστασιακή φωτιά του ελληνικού λαού απέναντι στη Δεξιά. Δεν μπόρεσε ούτε η πανδημία, ούτε οι φωτιά στην Εύβοια, ούτε η ακρίβεια στο ρεύμα, ούτε το εργασιακό του Χατζηδάκη, ούτε η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ να λειτουργήσουν ως πυροκροτητές του λαϊκού ξεσηκωμού, όπως είχε προαναγγείλει ο Αλέξης. Ε λοιπόν, μπορεί αυτή την δουλειά να την αναλάβει το Σαχέλ. Είναι πιο πρόσφορο και λόγω μεγέθους. Μια αχανής ζώνη μήκους 7.000 χιλιομέτρων στην υποσαχάρια Αφρική, που ξεκινά απ’ τον Ατλαντικό και καταλήγει στην Ερυθρά θάλασσα περιλαμβάνοντας καμιά δεκαριά χώρες. Τι στο καλό, δεν είναι ικανή η μισή Αφρική (που θα πάμε να την καταλάβουμε με δυο διμοιρίες) να πυροδοτήσει ένα τόσο δα κινηματάκι στην Ελλάδα που θα φέρει την Τζούφη στην εξουσία;

Τι να πούμε; Θαρρώ πως ειδικά στην ελληνογαλλική συμφωνία και στην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, βρήκε επιτέλους τον εαυτό του το παλιό εκείνο ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι. Που καταλήγει με την γνωστή φράση του λαγού, «λέμε και καμιά… ανοησία να περάσει η ώρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News