456
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου στη φωτογράφησή της στο Down Town | .

Μετά το μαγιό τι, Ελένη Αυλωνίτου;

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου στη φωτογράφησή της στο Down Town
|.

Μετά το μαγιό τι, Ελένη Αυλωνίτου;

Πριν χρόνια, έτυχε να διαβάσω μια συνέντευξη της Οπρα Γουίνφρεϊ, της πιο πανίσχυρης γυναίκας των μίντια. Εκείνο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η απάντησή της, όταν ρωτήθηκε γιατί παράτησε την ηθοποιία την οποία κάποτε ασκούσε: «γιατί κατάλαβα, είπε, ότι εκείνο που μ’ ενδιέφερε περισσότερο δεν ήταν η υποκριτική, ήταν η διασημότητα. Διάσημη ήθελα να γίνω, να έχω επιρροή στο κοινό. Γιατί να συνεχίσω να είμαι ηθοποιός, αφού μπορούσα να καταφέρω το στόχο μου κάνοντας άλλα πράγματα, στα οποία ίσως είμαι και καλύτερη;»

Θυμάμαι αυτή την απίθανη απάντηση της Οπρα κάθε φορά που βλέπω κάποιους πολιτικούς μας. Που μόνο πολιτικούς δεν τους θεωρώ, εγώ τους ονομάζω σταρλετίτσες της πολιτικής και διάττοντες αστέρες του κοινοβουλίου. Γιατί μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν ασκούν την πολιτική επειδή τη γουστάρουν πραγματικά, την ασκούν κυρίως για να δίνουν συνεντεύξεις, να φωτογραφίζονται και να μιλάνε όπου υπάρχει κάμερα και μικρόφωνο.

Κορυφαίο παράδειγμα η Ραχήλ Μακρή. Και πού δεν έχει δώσει συνέντευξη, και πώς δεν έχει φωτογραφηθεί (κάνοντας καρτ, κάνοντας κατάδυση, με κόκκινη τουαλέτα, σε γυμνό). Στα χνάρια της νομίζω βαδίζει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου. Καταρχάς, έχω τρελαθεί να τη βλέπω σε πάνελ, η γυναίκα έχει βγει παντού, σε ό,τι εκπομπή υπάρχει, με κάθε πιθανό συνδυασμό.

Τι καλά που θα ήταν αν άφηναν την πολιτική και κυνηγούσαν τη διασημότητα μέσω μιας ασχολίας, που θα επηρέαζε τη ζωή μας λιγότερο

Και προ ημερών, όλο το τουίτερ το γλέντησε  γιατί η κυρία Αυλωνίτου βγήκε και στην Αννίτα Πάνια. Και μετά ενοχλήθηκε κιόλας και δήλωσε ότι δεν θα ξαναμιλήσει σε εκπομπή της, επειδή η παρουσιάστρια της απευθυνόταν με κοροϊδευτικό ύφος. Πώς να σου απευθυνθεί δηλαδή; Βγαίνεις σε εκπομπή της Πάνια και λες ότι η Ελλάδα έσωσε το ΔΝΤ, και δεν θα σε αντιμετωπίσει σαν παρατράγουδο;

Και τώρα, η βουλευτής-ανερχόμενη στάρλετ, φωτογραφήθηκε με μαγιό σε γνωστό περιοδικό. Δεν με ενοχλεί να βλέπω μια βουλευτή με μαγιό, με ενοχλεί που φοράει το μαγιό της για να δειχτεί ακόμα μια φορά, να ρουφήξει λίγη ακόμα δημοσιότητα. Οταν διψάς για δημοσιότητα φαίνεται. Μια, δυο, τρεις, πέντε συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις, μετά γίνεται προφανές ότι είσαι επιδειξίας του εαυτού σου, ότι εκείνο που περισσότερο επιδιώκεις είναι να βλέπουμε και να θαυμάζουμε τη φάτσα σου.

Τι καλά που θα ήταν αν όλοι αυτοί οι πολιτικοί της επιδειξιμανίας, καταλάβαιναν αυτό που κατάλαβε η Οπρα Γουίνφρεϊ. Τι καλά που θα ήταν αν άφηναν την πολιτική και κυνηγούσαν τη διασημότητα μέσω μιας ασχολίας, που θα επηρέαζε τη ζωή μας λιγότερο. Ασε που μπορεί, να αποδεικνύονταν χίλιες φορές καλύτεροι σε κάτι άλλο και να μας επηρέαζαν θετικά. Αλλά, να μου πεις, δεν είναι όλοι τόσο έξυπνοι, όσο μια Οπρα Γουίνφρεϊ, για να παραδεχτούν τις αδυναμίες και ν’ ακολουθήσουν τα πραγματικά ταλέντα τους.

ΥΓ. Ανυπομονώ να δω την επόμενη φωτογράφισή σας, κυρία Αυλωνίτου. Μετά το μαγιό, τι; Κόκκινη τουαλέτα όπως η Ραχήλ Μακρή;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News