459
Ο Γιώργος Καπουτζίδης σε μία... μαζική σέλφι, με την τραγουδίστρια Demy, την συμπαρουσιάστρια Μαρία Kοζάκου και άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής στη Eurovision | Facebook/ Eurovision ERT Official

Ο εξαιρετικός κύριος Καπουτζίδης

Ο Γιώργος Καπουτζίδης σε μία... μαζική σέλφι, με την τραγουδίστρια Demy, την συμπαρουσιάστρια Μαρία Kοζάκου και άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής στη Eurovision
|Facebook/ Eurovision ERT Official

Ο εξαιρετικός κύριος Καπουτζίδης

Μπαίνουμε στο τελευταίο λεπτό της ψηφοφορίας για τη Eurovision και μετράμε αντίστροφα. Οι σχολιαστές μας εξηγούν ακόμα μια φορά τι πρέπει να κάνουμε για να ψηφίσουμε τραγούδι: «Αν δεν έχετε κατεβάσει το application, κάντε το τώρα. Θα είναι έτοιμο… για του χρόνου». Σχόλιο του Γιώργου Καπουτζίδη, ένα απ’ τα πολλά που είπε κατά τη διάρκεια του τελικού. Είχαν προηγηθεί και ακολούθησαν κι άλλα, που σ’ έκαναν να γελάς και να περνάς καλά παρακολουθώντας ένα κατά τ’ άλλα ανιαρό σόου.

Ο Καπουτζίδης είναι ένας λόγος να παρακολουθήσεις Eurovision. Ειδικά φέτος που ο διαγωνισμός δεν ήταν κι απ’ τους καλύτερους που έχουμε δει, ο σχολιασμός του ήταν ένα κίνητρο να παραμένεις στη συχνότητα της ΕΡΤ. Προφανώς, αν θες να παρακολουθήσεις Eurovision, θα την παρακολουθήσεις. Απλώς, και με δεδομένο ότι το σόου έπασχε, ο σχολιαστής μπορούσε να σε αποτρέψει απ’ το να κάνεις κάθε τρεις και λίγο ζάπινγκ. Εδώ βλέπεις και την αξία ενός καλού σχολιαστή, όταν με τις τοποθετήσεις του καταφέρνει ν’ απογειώσει κάτι ωραίο ή να κάνει λίγο πιο ενδιαφέρον κάτι βαρετό, όπως η φετινή γιουροβιζιονική βραδιά.

Και η Μαρία Κοζάκου είναι αξιοπρεπής στο σχολιασμό της, απλώς νομίζω ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει αυτό το κατιτίς παραπάνω, που κάνει έναν σχολιαστή να ξεχωρίζει. Χαλαρός και με χιούμορ, με ατάκες που «γράφουν» και συζητιούνται στα social media και με θετική διάθεση, που κρατιέται μέσα στα σωστά όρια και δεν γίνεται θετικός παροξυσμός και χαζοχαρούμενη αισιοδοξία.

Επίσης, δείχνει και μια ευγένεια απέναντι στον συμπαίκτη του, πράγμα που εγώ προσωπικά εκτιμώ πολύ. Είμαι σίγουρη ότι αν ήθελε, θα μπορούσε να μην αφήσει την Κοζάκου ν’ αρθρώσει κουβέντα. Θα μπορούσε να μιλάει ασταμάτητα και να πετάει τη μια ατάκα μετά την άλλη, σε μια προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει και να φανεί καλύτερός της. Πόσες και πόσες φορές δεν το έχουμε δει σε δίδυμα παρουσιαστών… Αντιθέτως, εκείνος δίνει χώρο στο συμπαρουσιαστή του και αντιλαμβάνεσαι ότι προσπαθεί να ταιριάξει μαζί του, για να υπάρξει ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Γενικά, ο Καπουτζίδης είναι ένας εύστροφος άνθρωπος, ισορροπημένος, ευγενής και με καλή αντίληψη των πραγμάτων. Είναι και φαίνεται. Έχει αποδειχτεί καταρχάς με τα εξαιρετικά δείγματα δουλειάς που έχει δώσει στην τηλεόραση (το «Παρά πέντε» είναι από τα καλύτερα σενάρια που έχουμε δει στην Ελλαδίτσα των κακών απογευματινών τύπου «Μπρούσκο» και των χαζών κωμικών σήριαλ).

Η αξία του αποδεικνύεται με κάθε του παρουσία, με κάθε επαγγελματικό βήμα, πετυχημένο ή μη. Ακόμα κι εκεί που αποτυγχάνει, δεν σε κάνει να πεις ότι απέτυχε λόγω ανικανότητας. Ξέρεις ότι πρόκειται απλώς για μια αστοχία. Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους στην τηλεόραση και στο θέαμα. Και είναι κρίμα που ζούμε σε μια χώρα, που λόγω περιορισμένης δυναμικής και κακής οικονομίας, δεν τους δίνει και πολλές δυνατότητες να παράγουν περισσότερο έργο.

Υ.Γ.: Πρώτη φορά στα χρονικά ένας σχολιαστής Eurovision γίνεται trend στο twitter. Και μάλιστα, όχι για να τον κράξουμε, αλλά επειδή μας αρέσει.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News