881
O Αρτέμης Σώρρας έτοιμος να πει τον όρκο | ΥouTube

Μεταφράζοντας τον όρκο του Σώρρα

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 12 Ιανουαρίου 2017, 17:47
O Αρτέμης Σώρρας έτοιμος να πει τον όρκο
|ΥouTube

Μεταφράζοντας τον όρκο του Σώρρα

Νίκος Ζαχαριάδης Νίκος Ζαχαριάδης 12 Ιανουαρίου 2017, 17:47

Ενα κείμενο που μοιάζει να έχει βγει από τις πιο υγρές φαντασιώσεις του Δημοσθένη Λιακόπουλου ακούγεται προσφάτως όλο και πιο συχνά καθώς τα βιντεάκια από τις ορκωμοσίες των οπαδών του Αρτέμη Σώρρα κατακλύζουν πλέον τα social media αλλά και τα επίσημα κανάλια. Συνήθως συνοδεύονται με γέλιο. καλό θα ήταν να είμαστε προετοιμασμένοι για τη στιγμή που τα πράγματα θα γίνουν σοβαρά. Ο όρκος λοιπόν λέει επί λέξει τα εξής (σ.σ.: έχει διατηρηθεί η αρχική ορθογραφία):

«Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του Πανάγαθου Άρχοντος Φωτός με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις της ζεύξης του κράτιστου νου».

Ερμηνεία: Ο όρκος ξεκινά με μια τίμια παραδοχή. Το μέλος τάσσεται και αφοσιώνεται με καρδιά και ψυχή. Το μυαλό ούτε που το αναζητά κανείς. Τι να το κάνεις άλλωστε όταν έχεις τον «κράτιστο νου» (σ.σ.: ο Σώρρας;;;) να σκέφτεται για εσένα;

«Ορκίζομαι στην συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των Ιερών Ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το Κοσμικό Πυρ…»

Ερμηνεία: Πώς ρωτάμε καμιά φορά «Τι ψυχή έχει;». Ε, ο όρκος δίνει την απάντηση: Ιερή! Απλό και κατανοητό. Το νέο μέλος δεν είναι πλέον ο Κώστας, ο Γιάννης ή ο Μπάμπης (που πιθανώς χρωστάει στην εφορία γιατί έφαγε όλες τις επιδοτήσεις στα κωλόμπαρα). Είναι πλέον μια ιερή ψυχή (τέλος το Μπάμπης…) που ενώνεται με άλλες Ιερές Ψυχές και κάνουν ένα «κοσμικό πυρ». Που καίει το μυαλό των υπαλλήλων στις εφορίες. Με άλλα λόγια: «Εγώ ασχολούμε πλέον με την συμπαντική συνειδητότητα κύριε έφορε… Δεν ξέρω τι είναι αυτά που μου λέτε για χρέη»

«Ορκίζομαι ως πολεμιστής ταγμένος στον Ιερό σκοπό της Ελευθερίας της Ελλάδος, του Ελληνισμού και της Ελληνικότητας απανταχού της Γαίας να υπηρετώ πάντα την Αλήθεια, το Δίκαιο, την Αρμονία, την Αρετή, την Αφθονία με ανιδιοτέλεια».

Ερμηνεία: ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ! Ναι, ο όρκος δίνεται από ανθρώπους που άρχισαν να βρίσκουν ενδιαφέρον το κίνημα του Σώρρα όταν τους υποσχέθηκε ότι θα πληρώσει τα χρέη τους. Τόση ανιδιοτέλεια…. Επίσης μένει να δούμε με ποιο ακριβώς τρόπο υπηρετεί κάποιος την «Αφθονία». Παραγγέλνοντας όλον τον κατάλογο στην ταβέρνα;

«Ορκίζομαι να προστατεύω τους συνέλληνές μου».

Ερμηνεία: «Μην τσακώνεστε μεταξύ σας στο Facebook…»

«Ορκίζομαι και τάσσομαι ολόψυχα να πολεμήσω για την εγκαθίδρυση του Ελληνισμού, του σκοπού του και των αξιών του όπου μου ζητηθεί και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και κόστος»…

Ερμηνεία: «Ενενήντα ευρώ μόνο είναι το κόστος για την εγκαθίδρυση του Ελληνισμού». Και μια απορία: Τους βάζει να ορκίζονται για την εγκαθίδρυση του Ελληνισμού ενώ εκείνος πουλάει την τεχνολογία που θα βοηθούσε σε αυτό στους Αμερικανούς;

«Ορκίζομαι να θέτω το συμφέρον του Ελληνισμού πάνω από κάθε προσωπική μου ή οικογενειακή μου επιθυμία».

Ερμηνεία: Εγώ κύριε έφορε, για το συμφέρον του Ελληνισμού δεν πληρώνω. Οχι για το δικό μου!».

«Ορκίζομαι να υπερασπίζομαι με κάθε δύναμή μου τα δίκαια του Ελληνισμού».

Ερμηνεία: «Όποιος δεν μας πιστεύει είναι Εβραίος και Νεφελίμ»

«Ορκίζομαι να συμπαραστέκομαι και να προφυλάσω τους συμπολεμιστές μου και κάθε Έλληνα όταν υπάρχει ανάγκη».

Ερμηνεία: Εμείς οι Ελλάνιοι γράφουμε το προφυλάσσω με ένα σίγμα. Και όσοι το σχολιάσουν μάχονται τα δίκαια του ελληνισμού (βλ. παραπάνω παράγραφο)

«Ορκίζομαι να πράττω πάντα σύμφωνα με το ελληνικό αξιακό σύστημα και να επιζητώ πάντα νόηση φωτός».

Ερμηνεία: Πιστεύω ότι όλοι μας πολεμάνε και ότι υπάρχουν σωτήρες εξ ουρανού. Αυτό είναι το πραγματικά ελληνικό αξιακό σύστημα

«Ορκίζομαι να είμαι ένα σώμα και ένας νους και να ενεργώ με τους συμπολεμιστές μου ομόνοα ως σφαίρα πυρός που στο πέρασμά της κατακαίει κάθε αποστατική ενέργεια και την μετουσιώνει σε δύναμη φωτός».

Ερμηνεία: Δεν υπάρχει πλέον λόγος ανησυχίας αν δεν πληρώσεις (ούτε) τη ΔΕΗ και σου κόψουν το ρεύμα. Μπορείς πάντα να μετουσιώσεις μια αποστατική ενέργεια που θα βρεις πρόχειρη σε «δύναμη φωτός».

«Ορκίζομαι στον απόλυτο σεβασμό των Ελλάνιων εντολών: Υγεία, κάλλος, πλούτος, ισχύς, φρόνηση, σωφροσύνη, δικαιοσύνη, ανδρεία».

Ερμηνεία: Πώς είναι μια εντολή για πλούτο; Σου λέει ο Ελλάνιος σε διατάζω να γίνεις πλούσιος; Η εντολή για κάλλος; Σε στέλνει ο Ελλάνιος στον Φουστάνο να σε σουλουπώσει; Και κυρίως πώς μπορείς να εμπιστεύεσαι κάποιον που σου δίνει εντολές όταν δεν ξέρει πως «φρόνηση» και «Σωφροσύνη» είναι το ίδιο πράγμα;

«Ορκίζομαι υπακοή στα Ελλάνια αξιακά πρωτόκολλα και στον πολέμαρχο και στον Ιερό σκοπό και σχέδιο που εκπροσωπεί».

Ερμηνεία: Οταν λέει πρωτόκολλο δεν εννοεί αυτό στις δημόσιες υπηρεσίες που ο υπάλληλός του πάντα «κάπου έχει πεταχτεί για λίγο». Εννοεί το άλλο. Και αφού έχουν οι Εβραίοι τα «πρωτόκολλα της Σιών» που λέει και ο Λιακόπουλος γιατί να μην έχουμε κι εμείς τα δικά μας; Εξάλλου ως γνωστόν, Ελλάνιο αξιακό πρωτόκολλο είναι να ακολουθείς σαν πρόβατο έναν πολέμαρχο. Χωρίς να ξέρεις τον «ιερό σκοπό του» και το σχέδιό του».

«Ο παραπάνω Ιερός όρκος του πολεμιστή σφραγίζεται ενώπιον της συμπαντικής μνήμης του ενεργού ύδατος το οποίο δέχεται να πιεί ενώπιον συνημόνων Θεών και ανθρώπων».

Ερμηνεία: Αρα ο όρος «ξενέρωτος» στην πραγματικότητα σημαίνει «αυτός που δεν έχει συμπαντική μνήμη». Π.χ.: «άσε, μου είπε κάτι η Σούλα και έχασα την συμπαντική μνήμη μου…»

«Πίνω το ύδωρ τούτο και σφραγίζω τον όρκο στην συνείδησή μου, στην ύπαρξή μου, στην οντότητά μου, στην ψυχή μου, και κρυσταλώνω τον λόγο που έδωσα στον όρκο αυτόν».

Ερμηνεία: Πίνω νερό στο όνομα του κυρίου Αρτέμη. Ο θεός να μας κόβει μέρες και να μας δίνει πληρεξούσια εξόφλησης των χρεών μας…

«Αν παραβώ τον όρκο μου όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη».

Ερμηνεία: «Να πάθω αυτό που έχω δει να παθαίνουν οι κακοί στα b-movies»

«Αήρ! Αήρ! Αήρ!»

Ερμηνεία: Οι Έλληνες το ’40 στην Πίνδο φώναζαν «Αέρα!, Αέρα!, Αέρα!» γιατί το ίδιο φώναζαν και οι αρχαίοι

«Άξιοι!»

Ερμηνεία: «Γίναμε κουμπάροι»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News