612
Στιγμιότυπα από ένα αντικοινωνικό παρκάρισμα μιας διασημότητας | Instagram/CreativeProtagon

Πού παρκάρει ο Κωστόπουλος;

Κοσμάς Βίδος Κοσμάς Βίδος 1 Ιουνίου 2018, 18:03
Στιγμιότυπα από ένα αντικοινωνικό παρκάρισμα μιας διασημότητας
|Instagram/CreativeProtagon

Πού παρκάρει ο Κωστόπουλος;

Κοσμάς Βίδος Κοσμάς Βίδος 1 Ιουνίου 2018, 18:03

Του τη φύλαγαν αρκετοί του Πέτρου Κωστόπουλου μετά τη δήλωσή του «με τα περιοδικά μου ξεβλάχεψα πολλούς Ελληνες» και έσπευσαν να τον περιποιηθούν με την πρώτη ευκαιρία. Τους την έδωσε χρήστης του Facebook που ανέβασε φωτογραφία με τη μηχανή του εκδότη παρκαρισμένη σε θέση για ΑΜΕΑ. Από κάτω έγραφε: «Η μηχανή ανήκει στον γνωστό μπουρτζόβλαχο και celebrity της πλάκας Πέτρο Κωστόπουλο. Ετυχε να τον πετύχω καθώς πήγαινε να την πάρει, του λέω “Ωραία μαγκιά έχεις κάνει”. Κάτι μου απάντησε, δεν κατάλαβα διότι (όπως και όλο του το σινάφι), όταν είσαι τίγκα στην ΚΟΚΑ κόλα τραυλίζεις (…) Του απαντώ κι εγώ “Δεν σε χάλασε η φώτο που σε πήρα”… Και μου λέει το θρυλικό “Σε γράφω στ’αρ@@ μου”. Πέτρος Κωστόπουλος, ο μάγκας της (νέο)Ελλάδας».

Τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στα μέσα μαζικής δικτύωσης ήταν πολλά και διόλου κολακευτικά για τον εκδότη. Ομως και εκείνος δεν έμεινε απαθής. Στον λογαριασμό του στο Instagram δημοσίευσε τη δική του εκδοχή. Αφού κάνει λόγο για φαινόμενα κακοήθειας και κομπλεξισμού ισχυρίζεται: «Χθες το μεσημέρι έμεινα από μπαταρία μηχανής έξω από τον ΑΒ Ψυχικού, και ενώ ήμουν στη μέση του δρόμου. Εσπρωξα τη μηχανή με τα χέρια και την ακούμπησα στον μόνο χώρο που υπήρχε να μην κλείνει η μηχανή τον δρόμο, στον χώρο των ΑΜΕΑ για δύο λεπτά και με μένα από πάνω μην τυχόν και έλθει άνθρωπος να παρκάρει. Δεν απομακρύνθηκα ούτε δέκα μέτρα. Εψαχνα να βρω κάποιον να με σπρώξει να πάρω μπρος και τουλάχιστον δέκα άνθρωποι ήταν παρόντες. Σε 3-4 λεπτά με έσπρωξαν και έφυγα. Υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις των παρόντων μαρτύρων». Ο εκδότης επιμένει πως δεν έβρισε αλλά τον έβρισαν, απειλεί με μηνύσεις και αποδίδει το μπάχαλο στην «κατάρα του γνωστού και την κατάρα του hater κομπλεξικού».

Εν προκειμένω, όποια και αν είναι η αλήθεια, εκείνο που κυρίως επιβεβαιώνεται είναι η κατάρα τής, όπως τη χαρακτηρίζει και ο καταγγέλλων, (νέο)Ελλάδας. Μιας γεμάτης βρωμόστομους haters (φανατικούς της ρητορικής του μίσους) κοινωνίας που έχει ξεχάσει ακόμα και πώς να τσακώνεται… πολιτισμένα. Γνωστοί και άγνωστοι, για να χρησιμοποιήσω τον διαχωρισμό που κάνει ο γνωστός Κωστόπουλος, είμαστε όλοι εχθροί. Ετοιμοι να αρπαχτούμε στα χέρια, όπως φαίνεται από το ύφος και του καταγγέλλοντος και του καταγγελλόμενου (που με τη σειρά του καταγγέλλει τον καταγγέλλοντα). Και οι δύο γίνονται προσβλητικοί και αγενείς. Το ίδιο και πολλοί από τους χρήστες του Facebook που στόλισαν τον Κωστόπουλο με απίστευτα κοσμητικά επίθετα.

Οχι πως ο εκδότης είναι άμοιρος ευθυνών. Εχει ο ίδιος «ενορχηστρώσει» όλη αυτή την αντιπάθεια (ας μη γελιόμαστε, η επίθεση που δέχεται δεν αφορά μόνο το παράνομο παρκάρισμα) με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα επαγγελματικά του (άφησε απλήρωτους και άνεργους τόσους ανθρώπους), με την καλή ζωή που λέγεται πως συνεχίζει να κάνει, με τον συχνά προκλητικό τρόπο του. Άλλο όμως να τον «καταχερίζεις» για τα λάθη του, τις παραλήψεις του, τις συμπεριφορές του, και άλλο για λάθη που δεν έγιναν. Εν προκειμένω, πάλι με ανάρτηση στο Facebook (αυτό το πεδίο μάχης όπου βγάζουμε όλα μας τα απωθημένα) αυτόπτης μάρτυρας δικαιώνει τον Κωστόπουλο, γράφοντας πως δεν πάρκαρε, έμεινε από μπαταρία και πως σε πέντε λεπτά, αφού τον έσπρωξαν, είχε φύγει.

Θα υπάρξουν, φαντάζομαι, και άλλοι που θα βγουν για να υπερασπιστούν ή να κατηγορήσουν. Κυρίως για να βρίσουν και για να βριστούν μεταξύ τους. Αυτό κρατώ από αυτή τη γελοία ιστορία, την ιστορία ενός ακόμα παράνομου παρκαρίσματος, μιας ακόμα παράνομης στάσης (αλήθεια, ο Κωστόπουλος δεν μπορούσε να πάει τη μηχανή του τρία μέτρα παραπέρα;) σε μια χώρα όπου όλοι σταθμεύουν παράνομα: κρατώ την κοινωνική οργή, έτσι όπως εκδηλώθηκε με αυτή τη σχεδόν ασήμαντη αφορμή. Τον τρόπο με τον οποίο καταγγέλλουμε, διαφωνούμε, τσακωνόμαστε, αλλά και υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας. Τρόπο όλο και πιο αγοραίο, αλλά όλο και πιο βίαιο. (Αντίστοιχο του τρόπου με τον οποίο συμπεριφερόμαστε και ως οδηγοί, υποθέτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News