437
Η Ροζίτα Σώκου με φόντο τη Μελίνα Μερκούρη της ταινίας «Ποτέ την Kυριακή» | CreativeProtagon

Οταν η Ροζίτα Σώκου έβρισε ξανά τη Μελίνα

Κοσμάς Βίδος Κοσμάς Βίδος 28 Ιανουαρίου 2018, 13:05
Η Ροζίτα Σώκου με φόντο τη Μελίνα Μερκούρη της ταινίας «Ποτέ την Kυριακή»
|CreativeProtagon

Οταν η Ροζίτα Σώκου έβρισε ξανά τη Μελίνα

Κοσμάς Βίδος Κοσμάς Βίδος 28 Ιανουαρίου 2018, 13:05

Την κάκιστη γνώμη της για τη Μελίνα Μερκούρη η Ροζίτα Σώκου την έχει πει και άλλες φορές. Βγήκε τώρα, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Ο αιώνας της Ροζίτας», μιας ουσιαστικά αυτοβιογραφίας που έγραψε με τη βοήθεια της κόρης της Ιρένε Μαραντέι, για να την επαναλάβει. Πάντα με τον ίδιο επιθετικό, άκομψο, τολμώ να πω αγοραίο (δυστυχώς αυτή είναι η λέξη) τρόπο.

Είναι κρίμα. Οχι μόνο να ακούς μαζεμένες τόσες προσβολές για έναν άνθρωπο που εσύ για κάποιους (όχι λίγους) λόγους έχεις εκτιμήσει, έχεις θαυμάσει, έχεις με έναν τρόπο αγαπήσει και που επιπλέον δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Αλλά και να βλέπεις μια ηλικιωμένη γυναίκα παραδομένη στο μίσος. Απροστάτευτη από τους δικούς της, που αντί να την καμαρώνουν για την κοφτερή μνήμη της και την ακόμα πιο κοφτερή γλώσσα της θα έπρεπε να μην επιτρέψουν (η οικογένεια έχει τον τρόπο της) να εμφανιστεί δημοσίως για να εκφραστεί έτσι. Κυρίως επειδή δαγκώνοντας με τέτοια μανία, εκείνο που τελικά κατακρεουργεί είναι η δική της δημόσια εικόνα.

Είπε διάφορα στις τηλεοπτικές εμφανίσεις της η Ροζίτα Σώκου για την πολυμίσητη Μελίνα, όπως είχε πει και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όπως είχε στολίσει με απερίγραπτους χαρακτηρισμούς και τη Ρένα Βλαχοπούλου. Ολα θα τα βρείτε αν τα αναζητήσετε γκουγκλάροντας, δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχουμε δια της αναπαραγωγής τους (που σίγουρα θα προκαλέσει εξίσου δηλητηριώδη σχόλια από ορισμένους αναγνώστες) σε αυτό το εμετικό παιχνίδι ύβρεων και αποτρόπαιων χαρακτηρισμών που έχει ξεσπάσει στο Διαδίκτυο.

Δεν αναφέρομαι μόνο στα λόγια της Σώκου αλλά και στα λόγια εκείνων που εξοργισμένοι (δικαίως κατά τη γνώμη μου) με τον τρόπο της, βγήκαν όχι για να την αντικρούσουν, αλλά για να την λοιδορήσουν ακόμα και για την εμφάνιση και την ηλικία της. Για να την βρίσουν το ίδιο χυδαία και ακόμα περισσότερο από όσο εκείνη έβρισε τις σταρ που έπεσαν στο στόμα της.

Είναι εξαιρετικά θλιβερό όλο αυτό που γίνεται. Και που η έμπειρη επικοινωνιακά (πολλές δεκαετίες στο κουρμπέτι) κυρία Σώκου βρήκε στις πιο σκοτεινές πτυχές της ψυχής της τα υλικά για να διαφημίσει το βιβλίο της: την ειρωνεία, την απαξίωση, τον χλευασμό… Αλλά και που της επιτίθενται με απρεπείς χαρακτηρισμούς, ξεχνώντας πως απέναντί τους έχουν μία μεγάλη γυναίκα που θα μπορούσε να είναι η γιαγιά τους.

Εξάλλου, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα: Οπως η Μελίνα Μερκούρη έγραψε την ιστορία της, έτσι και η Ροζίτα Σώκου συμπληρώνει αυτή τη στιγμή τη δική της ιστορία. Ολοι κρινόμαστε και από τις πράξεις μας και από τα λόγια μας. Κάποιοι δε εξ ημών, καταφέρνουν να ανεβούν τόσο ψηλά που δεν μπορούν να τους αγγίξουν ούτε τα πιο φαρμακερά βέλη. Είναι αυτό που λένε… στέκονται υπεράνω κριτικής. Ανάμεσα σε Μερκούρη και Σώκου, βρείτε ποια μπορεί να έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News