387
Ο Πρωθυπουργός εξέρχεται από το «Ευγενίδειο» μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε | INTIMENEWS

Καλά έκανε και πήγε στο «Ευγενίδειο»

Ο Πρωθυπουργός εξέρχεται από το «Ευγενίδειο» μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
|INTIMENEWS

Καλά έκανε και πήγε στο «Ευγενίδειο»

Πριν από μερικούς μήνες ένα convoy από SUV είχε σταθμεύσει έξω από το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο. Ρώτησα έναν αστυνομικό. Μου είπε ότι έκανε check up ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας. Όμορφα.

Check up κάνω και εγώ, στο Ταμείο των δημοσιογράφων, όσο παραμένει εν λειτουργία. Στο «Ευγενίδειο» θα πάει ο επιχειρηματίας και, φυσικά, ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος εισπράττει μισθό που αρκεί για να στείλει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και τον ίδιο σε μονόκλινο στο θεραπευτήριο.

Η συζήτηση που έχει ανοίξει για τη νοσηλεία Τσίπρα στο «Ευγενίδειο» είναι γελοία. Το ίδιο και η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το «Ευγενίδειο» ως κάτι ανάμεσα σε πανεπιστημιακή κλινική και χειρουργείο ιεραποστολής. Το «Ευγενίδειο» δεν είναι δημόσιο θεραπευτήριο, με τη στενή έννοια του όρου, δεν έχει σχέση με το ΕΣΥ. Το καθεστώς του παραπέμπει κυρίως στο «Ωνάσειο». Ανήκει στο Πανεπιστήμιο και στηρίζεται στους πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Ο Πρωθυπουργός δέχεται κριτική επειδή προτίμησε να χειρουργηθεί στο «Ευγενίδειο» και όχι σε νοσοκομείο του ΕΣΥ. Ας έμπαινε λένε και αυτός κάτω από τη μοίρα του απλού πολίτη που του ανοίγουν τα σωθικά για να του πάρουν τον καρκίνο στα χειρουργεία του «Ευαγγελισμού». Αλλωστε δεν είχε να αντιμετωπίσει δα και κάτι το σοβαρό, ας περνούσε μία νύχτα παρέα με ασθενείς σε θάλαμο έξι κρεβατιών. Ακούγεται καλό, χαριτωμένο, αλλά αν το έκανε, τώρα θα τραβάγαμε τις σάρκες του με τα δόντια, εγκαλώντας τον για υποκρισία. Ο Τσίπρας, όπως και οι προκάτοχοί του, δεν έχει την καθημερινότητα του απλού πολίτη. Για ποιο λόγο να λουστεί την ταλαιπωρία και στο τέλος να γίνεται αντικείμενο πλάκας; Μπορούσε, βέβαια, να πάει σε ένα μονόκλινο στον «Ευαγγελισμό» και να φέρει εκεί τους γιατρούς του. Αυτό έχει λογική, αλλά πιθανότατα δεν θα βόλευε τους θεραπευτές του.

Τέλος πάντων, ας μην είμαστε παράλογοι. Ο Πρωθυπουργός όχι, απλώς, δικαιούται, αλλά οφείλει να έχει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη, ώστε να επιστρέφει στη δουλειά του το συντομότερο δυνατό. Και ναι, μπορεί επίσης να στέλνει τα παιδιά του στο καλύτερο σχολείο, από τη στιγμή που κερδίζει τα χρήματα για να καλύπτει τα δίδακτρα.

Ο Πρωθυπουργός δεν είπε ποτέ ότι η δημόσια Παιδεία και Υγεία προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες από εκείνες του ιδιωτικού τομέα. Υποτίθεται, όμως, ότι πήρε τη δουλειά για να τις βελτιώσει. Και αν μη τι άλλο, όποιος γνωρίζει πώς λειτουργεί αυτή η χώρα, στέλνει, αν έχει,  τα λεφτά του έξω, τα παιδιά του σε ιδιωτικό και τον εαυτό του σε θεραπευτήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News