342
Γκράφιτι για τη φτώχεια τον Ιανουάριο 2015. Εκτοτε οι φτωχοί αυξήθηκαν κατά περίπου δύο εκατομμύρια... | Alexandros Michailidis / SOOC

Τα 4,5 εκατ. φτωχοί και η ΠΑΕ του Αλέξη…

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 26 Οκτωβρίου 2016, 13:22
Γκράφιτι για τη φτώχεια τον Ιανουάριο 2015. Εκτοτε οι φτωχοί αυξήθηκαν κατά περίπου δύο εκατομμύρια...
|Alexandros Michailidis / SOOC

Τα 4,5 εκατ. φτωχοί και η ΠΑΕ του Αλέξη…

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 26 Οκτωβρίου 2016, 13:22

Τι γινόταν στη δημόσια ζωή πριν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γίνουν κυβερνήτες; Απλά πράγματα. Οι «κρεμάλες» περίμεναν τους «προδότες». Η χώρα βρισκόταν στην «Κατοχή». Τα παιδιά λιποθυμούσαν στα σχολεία από την «πείνα».

Τι γίνεται από πέρσι; Τίποτα. Εννοείται ότι αυτά «ξεχάστηκαν». Η «σκληρή διαπραγμάτευση» του Κατρούγκαλου εξαφάνισε ως και το ΕΚΑΣ, αυτό το κωλοεπίδομα που είχαν θεσπίσει πριν από 20 χρόνια κάποιοι ανάλγητοι «σοσιαλφιλελεύθεροι».

Τα στοιχεία προκαλούν ανατριχίλα. Τι λένε; Οτι 4,5 εκατομμύρια Ελληνες βρίσκονται «σε κίνδυνο φτώχειας» (εδώ). Πόσοι ήταν πριν από τις «κόκκινες γραμμές» του Τσίπρα και του Τσακαλώτου; Δυο εκατομμύρια λιγότεροι, με βάση τα στοιχεία της ίδιας κρατικής υπηρεσίας (εδώ). Μεγάλη πρόοδος, αναμφισβήτητα!

Ποιος ασχολείται με αυτά; Στα ψιλά των εφημερίδων περνάνε. Και δεν έχουν και πολλή μεγάλη σημασία μπροστά στα εξής κολοσσιαία θέματα:
1.   Το «αντάρτικο» που κάνει ο Σκουρλέτης στις ιδιωτικοποιήσεις και την υποστήριξη που του δίνουν οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής των οποίων είναι ο Τσακαλώτος. Ο οποίος, κατά τα άλλα, πουλάει για 99 χρόνια καθετί δημόσιο.
2.   Την «αντίσταση» του Κατρούγκαλου για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος συνεχώς (θα) αυξάνεται (εδώ) , εννοείται προς τα κάτω (φτάσαμε ήδη τα 100 ευρώ).
3.   Τα 240 εκατομμύρια που θα πάρει ο Παππάς από τους καναλάρχες, με τα οποία, εννοείται, θα συντρίψει τη φτώχεια των νεόπτωχων που (συνεχίζει να) δημιουργεί η κυβέρνησή του.
4.   Τον αντικομμουνισμό του Αδωνη (εδώ), ενώ κατά τα άλλα ο «σύντροφος» Πάνος Καμμένος είναι παλαιόθεν αριστερός και αντάξιος συγκυβερνήτης.
5.   Τα πολύ «συντροφικά» που ανταλλάσσουν εκεί στην ΕΡΤ, μόλις τα χάλασαν στη μοιρασιά των καρεκλών (εδώ).
6.   Τον ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Τσίπρας. Α, να μην ξεχάσει να συμπεριλάβει, επιτέλους, τον άλλο «σύντροφο», συνονόματο του Πάνου, για να καεί το πελεκούδι (εδώ)

Αφού έχουμε, λοιπόν, όλα αυτά τα σπουδαία, ποιος νοιάζεται για τα 2,5 εκατ. (επιπλέον) φτωχούς; Αλλωστε, μέχρι το 2019 που θα κυβερνάει η «πρώτη φορά» (εδώ), οι φτωχοί θα έχουν γίνει 10 εκατομμύρια, η κοινωνία της πλήρους ισότητας θα έχει σχηματισθεί και όλοι μαζί  θα φωνάζουμε πριν από τις εκλογές:  «Αλέξη θεέ πάρε την ΠΑΕ» (όπου ΠΑΕ διάβαζε «Περήφανη Αριστερή Ελλάδα»).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News