331
Η Ολγα Γεροβασίλη χαμογελά... | SOOC

Η αριστερή (σ)χολή τους…

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 4 Σεπτεμβρίου 2016, 21:49
Η Ολγα Γεροβασίλη χαμογελά...
|SOOC

Η αριστερή (σ)χολή τους…

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 4 Σεπτεμβρίου 2016, 21:49

Οταν η κυβέρνηση των ανάγλητων και επάρατων Σαμαροβενιζέλων έκλεινε την ΕΡΤ (για την ακρίβεια, ποτέ δεν έκλεισε, ένα μάζεμα έγινε), οι ευαίσθητοι ΣΥΡΙΖΑίοι ανέβηκαν(και κυριολεκτικά) στα κάγκελα. Εκαναν το «μαύρο» σημαία τους. Α, όλα κι όλα, δεν είναι όλα τα «μαύρα» ίδια. Γι΄αυτό και η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε την παροιμιώδη δήλωση ότι το «μαύρο», που (θα) επιβάλλει σήμερα η κυβέρνησή της, δεν είναι «μαύρο», αλλά «νομιμότητα». Δείτε το επιτηδευμένο, γλυκό, χαμόγελο, με το οποίο απάντησε στην ερώτηση «μαύρο, δηλαδή, κυρία Γεροβασίλη;».

Κι αυτή είναι η ήπια εκδοχή της χαιρεκακίας. Γιατί, κατά τα άλλα, έχουν αρχίσει τα γλέντια και τα τσάμικα στον ΣΥΡΙΖΑ. Για τη διαπλοκή που πατάχθηκε, για τα λεφτά της πλουτοκρατίας που θα πάνε στους αναξιοπαθούντες και τα παρόμοια. Ορισμένοι δεν κρατιούνται και τους ξεφεύγει κάτι παραπάνω. Όπως το «ας κλείσουν». Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης, για να δείτε πώς ο βουλευτής το λέει και πώς πάει να το μαζέψει, όταν ο δημοσιογράφος του επισημαίνει το ατόπημα: «Δεν εννοούσα αυτό, εννοούσα το νόμο, έγινε παρεξήγηση».

Περιέργως, δεν ακούσαμε ακόμα τον άλλο αριστερό αστέρα, Παύλο Πολλάκη, να μας λέει πόσο δικαιωμένος αισθάνεται τώρα που κλείνουν τα «βοθροκάναλα». Το αριστερό «μαύρο» είναι, λοιπόν, «νομιμότητα». Αυτή είναι η κατάλληλη θεραπεία, αφού έτσι απεφάνθη η, ιατρός το επάγγελμα, Ολγα Γεροβασίλη. Η οποία σε λίγα χρόνια, όταν δεν θα είναι βουλευτής, μπορεί να έχει την ευκαιρία να ακτινογραφήσει κάποιον άνεργο των «βοθροκάναλων» και να δει αν τα πνευμόνια του είναι μαύρα ή καθαρά.

Κι αφού η «νομιμότητα» θριαμβεύει, «ας κλείσουν», που λέει και ο, δάσκαλος το επάγγελμα, Παναγιώτης Ρήγας. Μόνο που αυτός σε λίγα χρόνια, όταν δεν θα είναι βουλευτής, δεν θα έχει τη χαρά να κάνει τέτοια μαθήματα ξετσίπωτου κυνισμού για τις ζωές των άλλων. Και οι δύο, Γεροβασίλη και Ρήγας, όταν θα έχουν περιπέσει στα αζήτητα, θα έχουν να θυμούνται τις παλιές καλές ημέρες τους, με τα γελάκια για το «νόμιμο»(και αριστερό) μαύρο και τη χολή που εξέμεσαν αυτοί και οι σύντροφοί τους.  Μόνο που τώρα, όλοι αυτοί, ας προσέξουν μπας και από την πολλή χολή(τους) αυτοδηλητηριαστούν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News