908
Ο Αδωνις Γεωργιάδης διδάσκει ρητορική ακόμα και στα διαλείμματα των σεμιναρίων | Twitter/@EllinikiAgogi

Τρελό weekend #6

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 8 Μαΐου 2017, 10:48
Ο Αδωνις Γεωργιάδης διδάσκει ρητορική ακόμα και στα διαλείμματα των σεμιναρίων
|Twitter/@EllinikiAgogi

Τρελό weekend #6

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 8 Μαΐου 2017, 10:48

1. Ο Βασίλης Λεβέντης επιδεικνύει μια κάποια γενναιότητα. Αν και δεν ψήφισε την τροπολογία για τη διαγραφή του προστίμου της ΣΕΚΑΠ σπεύδει να δώσει το χέρι του στον Ιβάν Σαββίδη, λίγο πριν από τον τελικό του Κυπέλλου, το Σάββατο στον Βόλο. Ισως ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων να ρεφάρισε αποφεύγοντας να κάνει μετά δήλωση για το γκολ οφσάιντ με το οποίο νίκησε ο ΠΑΟΚ. Ισως πάλι, ο πρόεδρος να είναι όπως και εγώ και απλώς να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει οφσάιντ.

215509
Λεβέντης – Σαββίδης, συνάντηση γιγάντων στο Πανθεσσαλικό (INTIME)

2. Η στιγμή που ο έλληνας υφυπουργός Παιδείας πιστεύει ότι υπάρχουν άθεα γράμματα. Ο Κώστας Ζουράρις… τίμησε με την παρουσία του στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης την ημερίδα «Ελληνορθόδοξη Παιδεία ή άθεα γράμματα;». Τώρα πώς ένας υφυπουργός Παιδείας αριστερής κυβέρνησης πηγαίνει σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι ένα ζήτημα. Ισως για να διαπιστώσει ο ίδιος την οπισθοδρόμηση. Ή να την καλωσορίσει. Τι να πει κανείς;

215634 (1)
Ο Κώστας Ζουράρις με το χαρακτηριστικό γιλέκο μαθαίνει αν υπάρχουν «άθεα γράμματα» (INTIMENEWS)

Παρών βέβαια στην εκδήλωση ήταν και ο Στέλιος ο Παπαθεμελής και άλλες φιγούρες της ορθοδοξίας και της μάχης κατά των «άθεων γραμμάτων» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό). Ηταν δηλαδή πρώτη θέση ο Αγιος Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Ηταν και ο μέγας Σωτήρης Κούβελας.

atheaaa
«Ελληνορθόδοξη παιδεία ή άθεα γράμματα;» Ελα ντε; Πάντως πολλοί τα φοβούνται αυτά τα άθεα γράμματα, γεμάτο ήταν το Βελλίδειο (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

3. Ο Απόστολος Γκλέτσος ξεκίνησε απεργία πείνας. Για την παιδεία που μοιάζει να αγνοεί ο υφυπουργός. Ο δήμαρχος Στυλίδας Φθιώτιδας και ηγέτης του κόμματος «Τελεία» ξεκίνησε αυτή την ιδιαίτερη και επίπονη μορφή διαμαρτυρίας προσπαθώντας να ανατρέψει την απόφαση για κατάργηση του εξεταστικού κέντρου Πελασγίας για τις πανελλαδικές. Ο κ. Γκλέτσος επιμένει ότι είχε την διαβεβαίωση από το υπουργείο Παιδείας πως το εξεταστικό κέντρο θα παραμείνει. «Δεν γίνεται να ταλαιπωρηθούν έτσι 16 παιδιά και να κάνουν 60χλμ την ημέρα προκειμένου να δώσουν εξετάσεις. Αυτό ειναι απαράδεκτο και δεν θα το επιτρέψω» τόνισε.

720_514088_f710a792a9-bdc34f390a242860

«Θα συνεχίσω την απεργία μέχρι ή να πάρουν πίσω την απόφαση ή να με πάρουν σηκωτό για το νοσοκομείο και το νεκροταφείο» προειδοποίησε ο πρώην ηθοποιός.

4. Ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να κρύψει τη λύπη του για την ήττα της Μαρίν Λεπέν. Πώς λέμε «η χαρά δεν σε αφήνει»; Ε, το ίδιο με τη λύπη. Ο υπουργός Αμυνας είπε και αυτός το βράδυ της Κυριακής να τοποθετηθεί για τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία. Και ανακάλυψε μια Ευρώπη που… «καταρρέει».

5. ONNEΔ, θρησκεία, ορθοδοξία. Είναι ένα στιγμιότυπο από τα εγκαίνια των γραφείων της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας στους Αμπελοκήπους το Σάββατο.

215464
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια. Δίπλα στο καντήλι ένα smartphone (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος δεν φορούν γραβάτα γιατί κάνουν νεολαιΐστικά πράγματα. Αλλωστε ο πρόεδρος το είπε: «Η νεολαία μας χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ, την μεγάλη πολιτική αλλαγή». Που σε απλά ελληνικά σημαίνει: ο παπάς, παπάς, φουλ κομπλέ, με εικόνες σταυρούς, ευαγγέλια, θυμιατήρια, και καντήλια.

6. Μια new age Εβίτα Περόν στην Αθήνα. Η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, ήρθε στη χώρα μας καλεσμένη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Κανείς δεν ξέρει. Ισως για να δείξει την πονόψυχη καρδιά της και επισκεφτεί τον καταυλισμό των προσφύγων στον Ελαιώνα για να φωτογραφηθεί με παιδάκια. Ισως για να δει τον Αλέξη Τσίπρα.

img_29581494155127
H πρώην πρόεδρος της Αργεντινής με ένα χαριτωμένο κοριτσάκι στον Ελαιώνα (SOOC)

7. Μήπως η documenta14 βασανίζει ζώα; Μήπως κάπου το παράκανε; Είπαμε να είμαστε καλλιτέχνες, να γίνει και η Αθήνα κοσμοπολίτισσα –τρομάρα της!– αλλά τι είδους τέχνη είναι να βάφεις μπλε άμοιρα προβατάκια; Κάποιοι επιτέλους διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο για το έργο (;) δύο αφρικανών καλλιτεχνών (;) στη Γεωπονική.

00_001_ab_050620171494085964 (1)
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση διαμαρτυρίας. Το αυτονόητο είναι και το πιο δυσεύρετο στη χώρα μας (SOOC)

8. O Γρηγόρης Ψαριανός μας συστήνει με την ελληνική φύση του Εμανουέλ Μακρόν, τον Μανώλη Μακρή.

9. Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι ένας σύγχρονος Δημοσθένης. Ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων. Ετσι αυτό το Σαββατοκύριακο έδωσε ένα ακόμη σεμινάριο ρητορικής στη Θεσσαλονίκη. Και όλος ο κόσμος αναρωτιέται: πότε θα έρθει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και στους Αθηναίους, που ιστορικά υπήρξαμε και καλύτεροι ρήτορες; Πότε;

Προς το παρόν μπορούμε απλώς να αρκεστούμε σε μια κατά την άποψή μου υπέροχη εικόνα: να τον φανταστούμε να μιλάει στον καθρέφτη, όπως εξηγεί, στους μαθητές του στο παρακάτω βίντεο. «Δεν είναι ντροπή» λέει. Δίκιο έχει.

10. Η Ελευσίνα προετοιμάζεται για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Ναι, καταλαβαίνω, φαινομενικά οι εικόνες είναι άσχετες, αλλά προσέξτε: το Σαββατοκύριακο φιλοξενήθηκε στην Ελευσίνα, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Powerlifting –πολλά βάρη, πολλά μούσκλα– στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Παλαιά Ελαιουργική» υπό την αιγίδα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου της Ελευσίνας (αντιγράφω από την σχετική πρόσκληση).

11. Ο Αχιλλέας Μπέος δεν τα κατάφερε. Είχε υποσχεθεί χημικές τουαλέτες στο Πανθεσσαλικό, αλλά να, ο άνθρωπος δεν βρήκε πού να τα κάνει. Μια διαφορετική ανάγνωση των όσων συνέβησαν στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στον Βόλο, με αφορμή μια αποκαλυπτική εικόνα…

1a
O Βόλος του Αχιλλέα Μπέου στα καλύτερά του (ΙΝΤΙΜΕ/VILLA)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...