385
| .

Οι 12 πιο ηλίθιες ερωτήσεις

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 30 Αυγούστου 2016, 10:31

Οι 12 πιο ηλίθιες ερωτήσεις

Στάθης Παχίδης Στάθης Παχίδης 30 Αυγούστου 2016, 10:31

1.«Είδες τον ΕΝΦΙΑ;» Αυτή είναι η πλέον ηλίθια ερώτηση που πλανάται από χθες πάνω απ’ όλη τη χώρα. Και βέβαια είναι ηλίθια διότι δε μπορείς να δεις και να πληροφορηθείς κάτι που έχει καταργηθεί, κάτι που δεν υπάρχει — όλα τ’ άλλα είναι σπέκουλα, που λέει κι ένας φίλος, που γράφει σονέτα ερωτικά για την Αυλωνίτου (ναι, δε τα ‘χουμε δει όλα…).
Με αφορμή το ως άνω επίκαιρο τρομώδες ερώτημα και με crowdfunding (ρεφενέ το λέγαμε στο χωριό μου) μεταξύ διαδικτυακών φίλων, καταθέτω λίστα των 12 πιο ηλίθιων ερωτήσεων που και απευθύναμε και μας απεύθυναν– φορέστε κράνος:
2. «Είσαι μαλάκας;» Είναι η αμέσως επόμενη ερώτηση μετά το «Είδες τον ΕΝΦΙΑ;» αυτές τις μέρες ενώ η ανεστραμμένη χρήση γεννά βεβαιότητα: «Μαλάκας είσαι;»
3. «Είσαι καλά;» «Πας καλά;» Η συγκεκριμένη ερώτηση παύει να έχει τον χαρακτηρισμό ηλίθιας μόνο αν απευθύνεται σε βαθύπλουτο ή μπρούκλη—ουδείς άλλος στη χώρα εδώ και επτά χρόνια μπορεί να απαντήσει θετικά.
4. «Πληρώθηκες;» – Ερώτημα συνήθως περιττό ή και άνευ σημασίας με υπαρξιακή, μεταφυσική αγωνία έως και αμλετικό δίλημμα: Να ζει κανείς ή…
5. «Κοιμάσαι;» Κανονικά θα έπρεπε να θεωρείται αιτία διαζυγίου ή και ελαφρυντικό για όποια αξιόποινη πράξη ειδικά μεταξύ συζύγων και συντρόφων. Μια πιθανώς ήπια απάντηση είναι πως ήταν εδώ ο Χαλεπάς και του κάνω το μοντέλο. Συναντάται και στην παραλλαγή «Ξύπνησες;»
6. «Ηρθες;» Το κακό ξεκίνησε μ’ εκείνο το αρχετυπικό «Στέλιο ήρθες;» της Μαίρης Αρώνη σ’ ελληνική ταινία και από τότε πολλές και πολλοί ένιωσαν να ίπτανται στον χώρο του αοράτου.
7. Τηλεφώνημα σε σταθερό (ειδικά προ της δυνατότητας εκτροπής): «Είσαι σπίτι;» Οχι, άνθρωπος είμαι.
8. Σενιαρισμένος-η στην πόρτα και χωρίς να την-τον παίρνεις μαζί σου: «Θα βγεις;» Οχι, είπα να κάνω επίδειξη ρούχων στο χωλ…
9. Καλεσμένη-καλεσμένος σε σπίτι: «Εχετε τουαλέτα;» Ωραία και ευάερη που είναι η σπηλιά μας…
10. «ΠΑΟΚ είσαι;» Εεεε τι άλλο θα μπορούσα να ‘μαι;
11. «Να σου (αν και «σε» είναι το σωστό) κάνω μια ερώτηση;» Την έκανες ήδη, βρε καλό μου αλλά άντε πάρε και μια δώρο. Για φανατικούς στανισικούς κουμπώνει με το αδυσώπητο «Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;»
12. Η κορωνίς των ηλιθίων ερωτήσεων, το απροσμέτρητο της αφέλειας, το πιο σύντομο καθημερινό δράμα: «Μ’ αγαπάς;» Κάθε απάντηση στο συγκεκριμένο, από τη στιγμή που υποβάλλεται, είναι λάθος και ευτυχώς ή δυστυχώς το ειλικρινειόμετρο δεν εφευρέθηκε ακόμη.

Διαδραστικά και με τη συμβολή φίλων ξεκίνησε κι έγινε αυτό το κείμενο κι έτσι επίσης θα τελειώσει. Πιο απλά, στα μπουζούκια λένε: «Δικό σαααααας…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...