726
|

Ο υπερτιμημένος κ. Δένδιας

Αλκης Γαλδαδάς Αλκης Γαλδαδάς 2 Ιουνίου 2014, 00:18

Ο υπερτιμημένος κ. Δένδιας

Αλκης Γαλδαδάς Αλκης Γαλδαδάς 2 Ιουνίου 2014, 00:18

Αρκετοί έχουν φάει τα νύχια τους λιώνοντας ταυτόχρονα και το πληκτρολόγιό τους στην προσπάθεια να μας πείσουν ότι ο τωρινός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι και πολύ επιτυχημένος. Θα λιώσω κι εγώ το δικό μου πληκτρολόγιο γράφοντας ότι ο άνθρωπος δεν ελέγχει καν αυτούς που του έχουν πει ότι είναι προϊστάμενός τους. Και απλά μάλλον βλέπει κι αυτός σαν όλους τους άλλους από τον τηλεοπτικό του δέκτη ή διαβάζει την άλλη ημέρα στην εφημερίδα τα κατορθώματα των παλικαριών του.

Ας αφήσουμε τις συμμορίες των «Αλβανών», των «Ρουμάνων» και των όποιων άλλων που έχουν μια χαρά εγκατασταθεί όπου τους έχει δοθεί το ελεύθερο και η ασυλία ώστε να ελέγχουν μαγαζιά και εργαζόμενους. Ας αφήσουμε το ότι μερικούς τουλάχιστον από τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, που εντάχθηκαν κατά κάποιο τρόπο στην Αστυνομία, αντί για άλλο καθήκον σχετικό με την πόλη, όπως μου το επιβεβαίωσε κάποιος από τους ίδιους, τους έβαλαν να μπαίνουν στις φυλακές και να ψάχνουν τους κρατούμενους για κινητά και ό,τι άλλο απαγορεύεται. Δηλαδή οι παλιοί έβαλαν τους νέους να κάνουν μια… σκατοδουλειά που εκείνοι προφανώς απεχθάνονται. Ας αφήσουμε λοιπόν τα πιο «δύσκολα» και ας πάμε στα απλά.

• Όπως ήταν τα επεισόδια στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Π.Α.Ο.Κ. Όπου αποδείχθηκε πως η Αστυνομία δεν έκανε κανέναν έλεγχο σωματικό ή άλλον πιο στοιχειώδη σε ανθρώπους που εμφανίστηκαν ως οπαδοί, με δάδες αναμμένες και έτοιμοι να προκαλέσουν τους απέναντι. Και βέβαια το κατόρθωσαν μια χαρά με τους Αστυνομικούς να παρουσιάζονται επιχειρησιακά έως και αδιάφοροι. Μη έχοντας καν την περιέργεια να μάθουν από πού ξεφύτρωσαν ή να τους συλλάβουν!

• Υπάρχουν κάτι καταγγελίες του δικού τους(!) κ. Μιχαλολιάκου για τον Πειραιά πως οι οπαδοί κάποιου σωματείου αλώνισαν και χουλιγκάνισαν ανενόχλητοι στην προεκλογική περίοδο υπέρ ενός εφοπλιστή που πλέον θα λύνει και θα δένει και θα αμολάει όπως γουστάρει και τα πλοία και τον Δήμαρχο και τους οπαδούς του.

• Με όλους τους οπαδούς όλες τις ώρες οι Αστυνομικοί βέβαια δεν συμπεριφέρονται το ίδιο. Την Παρασκευή, επειδή κάποιοι της Α.Ε.Κ. ήθελαν να μπουν στο ήδη γεμάτο κλειστό του Πανελληνίου για να δουν έναν αγώνα Χάντμπολ, τα παλικάρια της Αστυνομίας πρωτοτύπησαν. Ρίχνοντας δακρυγόνα με το κιλό όχι στους έξω, αλλά στους μέσα. Δηλαδή σε κανονικούς απλούς ανθρώπους που είχαν μπει κανονικά και μάλιστα με εισιτήρια διαρκείας. Ψέκασαν γυναίκες και τα παιδιά τους αλλά και παίκτες. Ναι, όλα αυτά ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΚΟΣΜΟΥ χώρο. Ένας θεατής μάλιστα είχε την αναισθησία να λιποθυμήσει μέσα σ’ αυτήν την αναταραχή.

• Και όμως δεν έχουν κάτι με το κίτρινο οι Αστυνομικοί. Ακριβώς την προηγούμενη ημέρα οπαδοί της Α.Ε.Κ. εμφανίστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου κάποιοι κάτοικοι είχαν συμφωνήσει να συγκεντρωθούν και να συζητήσουν για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης, που φαίνεται ότι θα θυσιάσει κάποια στρέμματα από το Άλσος για την αεκτζίδικη Μεγάλη Ιδέα ενός άλλου εφοπλιστή. Εδώ η Αστυνομία δεν ερεθίστηκε αρκετά από το κίτρινο χρώμα, ούτε από το ότι φιλήσυχοι κάτοικοι αναγκάστηκαν από τους χουλιγκάνους να γυρίσουν σπίτια τους άπρακτοι και μάλλον να μιλούν πλέον μόνο στα τηλέφωνα για το θέμα που τους απασχολεί και να ξεχάσουν πως υπάρχει κάτι που λέγεται: το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» (άρθρο 11 του Συντάγματος).

Τα βάζουμε λοιπόν σε μια ζυγαριά όλα αυτά που έχουν συμβεί σε διάστημα μόλις ενός μηνός και ρωτάμε, ρητορικά βέβαια, ο κ. Δένδιας τα οργάνωσε όλα αυτά; Μάλλον όχι. Του τα είχαν πει πριν ή μήπως ζήτησαν τη γνώμη του για το τι να κάνουν στη διάρκεια των επεισοδίων; Αν δεν συμβαίνει όμως κάτι από αυτά τότε μπορούμε να πούμε ότι ξέρει τι του γίνεται με τους υφισταμένους του; Αν ήξερε δεν θα έπρεπε να είχε διατάξει διοικητικές εξετάσεις και για τα επεισόδια στον Παναθηναϊκό και για το πώς ενήργησαν την Παρασκευή τα παλικάρια του; Ή ποιοι τρομοκρατούν στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Θα μου πείτε και τι με νοιάζει για τον κ. Δένδια και αν τον λένε κάποιοι επιτυχημένο. Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε κι αυτόν τώρα που θα φύγει, μετά τον «επιτυχημένο» Παπουτσή, τον Χρυσοχοΐδη κ.λπ. Το θέμα είναι πως κανείς πλέον δεν φαίνεται να ελέγχει μιαν Αστυνομία αλαζονική (πάντα), σκληρή (όταν θέλει), ανίκανη να σκεφθεί σε στιγμές κρίσης, απρόβλεπτη ως προς το ποιον θα κυνηγήσει κάθε φορά, με το μεγαλύτερο ποσοστό παραβατικών συμπεριφορών από όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους (χθες πάλι έπιασαν κάποιον να κλέβει).

Στην επόμενη μεγάλη σύγκρουση με τον κόσμο όμως δεν νοιάζεται κανείς αν πάλι θα έχουμε κεφάλια ανόητων διαδηλωτών που θα θελήσουν να επιτεθούν σε αθώους σιδερένιους πυροσβεστήρες και δίκυκλα της Αστυνομίας;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News