276
| CreativeProtagon

Και η Σία έχει ψυχή

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 26 Μαΐου 2019, 22:21

Και η Σία έχει ψυχή

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 26 Μαΐου 2019, 22:21

Πώς είναι να μεταδίδεις τα αποτελέσματα για την υποψηφιότητα του άντρα σου; Και να βγαίνει και πρώτος;

Οταν η καταμέτρηση έφτασε στο 6% για τον Δήμο Αθηναίων η Σία Κοσιώνη, στο νέο σκηνικό του ΣΚΑΪ, αυτό της επαυξημένης πραγματικότητας εντός του στούντιο, ανακοίνωσε το προβάδισμα του συζύγου της Κώστα Μπακογιάννη με 43%, έναντι του δεύτερου, τουλάχιστον έως εκείνη τη στιγμή, Νάσου Ηλιόπουλου με 16%.

Το ηχόχρωμα της φωνής της δεν άλλαξε σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν, ο ρυθμός του λόγου της ίδιας, η κίνησή της ανάμεσα στον άντρα της στα αριστερά και στον αντίπαλο στα δεξιά άψογα ισορροπημένη: ο επαγγελματισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Ομως, η ανεπηρέαστη παρουσία της κατά τα 5-10 κρίσιμα αυτά δευτερόλεπτα της αναγγελίας του προβαδίσματος του άντρα της, δεν σημαίνει ότι δεν ένιωσε η ίδια ένα στιγμιαίο πεταλούδισμα ικανοποίησης για την πρωτιά του.

Από την άλλη, την ίδια ώρα η Σία Κοσιώνη έπρεπε να τα κρύβει όλα αυτά. Και να σκέφτεται και από πάνω πώς θα την κρίνουν οι τηλεθεατές που παρουσιάζει τα αποτελέσματα για τον άντρα της. Ενα χαμόγελο παραπάνω, μία ανθρώπινη εκδήλωση χαράς για την πρωτιά του, ένα σπάσιμο της φωνής, ένα τράβηγμα των λέξεων, θα μπορούσε να γίνει βορά στις στρατιές των τρολ και των συριζαϊκού τύπου «διαπλοκολογιών» για τον ΣΚΑΙ, τον Μητσοτάκη και την ευρύτερη οικογένεια.

Κανείς δεν είπε ότι το επάγγελμα του κεντρικού παρουσιαστή ειδήσεων, ιδίως στις περιπτώσεις των εκλογικών αναμετρήσεων, δεν είναι δύσκολο. Ομως, όταν όλοι ξέρουν ότι είσαι παντρεμένη με έναν από τους υποψηφίους για τους οποίους παρουσιάζεις τα αποτελέσματα, ίσως ένα μικρό ανθρώπινο σχόλιο –σαν disclaimer-γνωστοποίηση του γεγονότος– δεν βλάπτει, ίσα ίσα σε βγάζει από τη δύσκολη θέση και σε μερικές περιπτώσεις επιβάλλεται για λόγους δεοντολογίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...