929
Φωτογραφίες από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Real News για τις 96 ώρες της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Πεκίνο | RealNews.gr

Τρελό weekend #8

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 22 Μαΐου 2017, 10:38
Φωτογραφίες από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Real News για τις 96 ώρες της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Πεκίνο
|RealNews.gr

Τρελό weekend #8

Ματίνα Δελή Ματίνα Δελή 22 Μαΐου 2017, 10:38

1. O Γρηγόρης Ψαριανός υποκλίνεται στον υπέροχο κόσμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Ενα ενδιαφέρον και αντικειμενικότατο ρεπορτάζ που θέλει τη χώρα μας να έχει καλύτερη ποιότητα υγείας από τις ΗΠΑ και από τη Γερμανία, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του Ποταμιού.

2. Οι υπόλοιποι υποκλινόμαστε στον υπέροχο κόσμο της Μπέτυς Μπαζιάνα. Τον οποίο φιλοτεχνεί συχνά-πυκνά η Real News. Μετά τα ρεπορτάζ «η απαστράπτουσα Μπέτυ Μπαζιάνα» (προσθέστε τόπο και χρόνο της αρεσκείας σας, πάντα απαστράπτουσα είναι), «στην παράσταση “Το τρίτο στεφάνι” Τσίπρας – Μπαζιάνα» και άλλα τέτοια γλυκά, η καλή εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου μας αποκάλυψε ότι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του ταξιδιού της στο Πεκίνο, πίεσε την Κριστίν Λαγκάρντ για να κάνει κάτι για το χρέος της Ελλάδας,

peristera

Κάποιοι κακεντρεχείς έσπευσαν να δώσουν στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ χροιά κυβερνητικής προπαγάνδας, κάποιοι άλλοι στο twitter πρότειναν να ασκήσει και ο Νίκος Καρανίκας πιέσεις στη Μέρκελ για το χρέος. Δεν τους πιστεύω. Εγώ πιστεύω τη Real, που μάλιστα γράφει ότι η σύντροφος του κ. Τσίπρα προσκάλεσε και το ζεύγος Ερντογάν στην Αθήνα. Respect, γιατί την προηγούμενη φορά που ήταν να έρθει ο Ερντογάν για το Μουσείο της Ακρόπολης, μας είχε στήσει και δεν ήρθε. Ομως είναι να απορείς που ένα τέτοιο όπλο διεθνούς οικονομικής πολιτικής, που μπορεί να ασκεί πιέσεις στο ΔΝΤ και πού ξέρεις σε ποιον άλλον, ο κ. Τσίπρας το κρατούσε ως τώρα κλειδωμένο στο σπίτι να μεγαλώνει τα παιδιά.

3. Ο Τζάστιν Τριντό παντρεύει το τζόγκινγκ με τις δημόσιες σχέσεις. Φαινομενικά είναι μια αθώα φωτογραφία από την απογευματινή ρουτίνα του καναδού πρωθυπουργού στο Βανκούβερ. Αλλά, όλως τυχαίως, ο φωτογράφος του πρωθυπουργικού γραφείου έτυχε να βρεθεί πίσω από μαθητές λυκείου που ετοιμάζονταν να πάνε στη χοροεσπερίδα του σχολείου τους. Είπαμε cool, αλλά πόσο άλλο πια;

2017-05-21T165416Z_898286748_RC1AA3FC7760_RTRMADP_3_CANADA-TRUDEAU-JOGGING
Στημένο; Ισως. Αλλά και πάλι παραμένει μια ακόμα καλή φωτογραφία του πρωθυπουργού του Καναδά (Adam Scotti/Courtesy Prime Minister’s Office/Handout via REUTERS)

4. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει το ελληνικό καλοκαίρι να κλοτσάει μέσα του. Και αψηφώντας τον κίνδυνο να συμπέσει με τον Γιάνη Βαρουφάκη ή και κάποιον της σημερινής κυβέρνησης – αφού στο νησί παραθερίζει το μισό υπουργικό-, ο πρόεδρος της ΝΔ περιόδευσε το Σάββατο στην Αίγινα.

Διαβάζω μάλιστα από τη στήλη της Καρολίνας Παπακώστα «Στίγμα», στα «Νέα» ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε ενδιαφέροντες διαλόγους με τους πολίτες. Αντιγράφω:

«Μια κυρία μέσης ηλικίας μόλις τον είδε άφησε τον καφέ της, βγήκε στο δρόμο και του φώναξε: “Κυριάκο, μην μας πεις ποτέ ψέματα. Και όταν γίνεις πρωθυπουργός να υλοποιήσεις όσα λες, γιατί θα τρίζουν τα κόκαλα της μάνας σου”. “Δεν πρόκειται να πω ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό” της απάντησε “εσείς, όμως, θα πρέπει να κόψετε το τσιγάρο”. Απάντηση που, μεταξύ μας, θυμίζει κάτι από το ταμπεραμέντο Μαρίκας» γράφει η Καρολίνα Παπακώστα, και συνεχίζει:

218326
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα σε πολίτες στην Αίγινα το Σάββατο. «Ο Μακρόν είναι ο νέος Μητσοτάκης» τους είπε (INTIMENEWS/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

«Ενας άλλος, λένε οι ίδιες πηγές, του είπε: “Είσαι ο νέος Μακρόν. Είσαι ο νέος Μακρόν, τέλος. Εσφιξα το χέρι του Μακρόν τώρα και όχι το δικό σου”. Κι εκείνος αποκρίθηκε “μπορείς να το πεις και ανάποδα. Ο Μακρόν είναι ο νέος Κυριάκος”. Αυτό, όμως, που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στους συνεργάτες του αρχηγού της ΝΔ ήταν το καλωσόρισμα ενός πολίτη που συνοδεύθηκε από την εξής παρατήρηση: “Πρώτη φορά βλέπω εκπρόσωπο του μεγάλου κεφαλαίου να κυκλοφορεί με τα πόδια, ενώ έχουμε μάθει τους συριζαίους με κότερα και με τζιπ. Να είσαι καλά”. Ο Μητσοτάκης εδώ εμφανίστηκε – συγκριτικά με το προηγούμενο σχόλιό του περί Μακρόν τουλάχιστον – μετριόφρων. “Οχι, εμείς με τα πόδια” απάντησε».

218334
Αγκαλιές και ευχές από τους πολίτες της Αίγινας προς τον πρόεδρο της ΝΔ (INTIMENEWS/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

5. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νιώθει και τον Καβάφη να κλοτσάει μέσα του. Μετά τα οπαδικά «Μπράβο στο Θρυλο μας!! Μεγάλη ψυχή!» που έγραψε την Παρασκευή στο twitter για να πανηγυρίσει και αυτός τη νίκη του Ολυμπιακού -του Θρύλου- στον ημιτελικό της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήρθε το βράδυ της Κυριακής το τσιτάρισμα του μεγάλου Αλεξανδρινού για να σχολιάσει (και να χωνέψει) ο πρόεδρος της ΝΔ τους 16 πόντους διαφορά και την κατά κράτος ήττα του Ολυμπιακού -του Θρύλου- από την τουρκική Φενέρμπαχτσε.

Επειδή τι να πρωτοπείς σε 140 χαρακτήρες που επιβάλλει το twitter, να προσθέσουμε ότι πρόκειται για τους τελευταίους στίχους του ποιήματος «Το πρώτο σκαλί» του Κωνσταντίνου Καβάφη. Για όσους θέλουν να το απολαύσουν ολοκληρωμένο, ιδού:

«Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
“Τώρα δυο χρόνια πέρασαν που γράφω
κ’ ένα ειδύλλιο έκαμα μονάχα.
Το μόνον άρτιόν μου έργον είναι.
Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ’ ανεβώ ο δυστυχισμένος”.
Είπ’ ο Θεόκριτος· “Aυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει
νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
Κι αυτό ακόμη το σκαλί το πρώτο
πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει.
Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο
πρέπει με το δικαίωμά σου νάσαι
πολίτης εις των ιδεών την πόλι.
Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι
και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν.
Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας
που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα”».

6. O Αδωνις Γεωργιάδης ονειρεύεται ανακατάληψη της Βασιλεύουσας. 

Μετά την ήττα, ούτε φωνή, ούτε tweet, ούτε καν ένα καβαφικό δίστιχο από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ…

7. O Ανδρέας Λοβέρδος τιμά τους Πόντιους. Γιατί, όπως μας λέει, «οι Πόντιοι ήταν και παραμένουν ηρωικοί». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...