318
Πλακάτ από πορεία κατά της έμφυλης βίας | ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / IntimeNews

Ο υγιής Ζακ και η νοσούσα κοινωνία

Αλέξανδρος Αλαμάνος 26 Νοεμβρίου 2018, 17:42
Πλακάτ από πορεία κατά της έμφυλης βίας
|ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / IntimeNews

Ο υγιής Ζακ και η νοσούσα κοινωνία

Αλέξανδρος Αλαμάνος 26 Νοεμβρίου 2018, 17:42

Πριν 2 μήνες ο νεαρός άνδρας Ζακ Κωστόπουλος καταλήγει νεκρός. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα «ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του».

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν φανερό πως, αν μη τι άλλο, το θύμα τελούσε σε κατάσταση πανικού και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούσε κίνδυνο ή απειλή για τους ανθρώπους (;) που επέλεξαν να επιδείξουν την «ανδρεία» και την «πυγμή» τους , ωστόσο, τα άτομα αυτά επέλεξαν να χτυπούν με συνεχή λακτίσματα στο κεφάλι έναν ανήμπορο και ημιλιπόθυμο άνθρωπο παραδίδοντας μαθήματα μεσαιωνικής συμπεριφοράς.

Δυστυχώς όμως ο Ζακ δεν πέθανε μόνο σωματικά, πέθαινε και ξανά πέθαινε καθημερινά από μια μερίδα ανθρώπων βαθύτατα συντηρητικών, με φασίζουσα νοοτροπία και σκέψη, έτοιμων να ποδοπατήσουν κάθε αδύναμο εκεί έξω γιατί απλά οι ίδιοι δεν αντέχουν τον καταπιεσμένο εαυτό τους.

Δεν τους απασχόλησε ούτε και το «ο νεκρός δεδικαίωται» καθώς η μόνη τους ανάγκη ήταν η προβολή του παρανοϊκού τους «εγώ». Επί ημέρες στην ελληνική κοινωνία επικρατούσε μια συζήτηση για το αν ο Ζακ ήταν παραβατικός, ομοφυλόφιλος, εθισμένος στις ουσίες, και οτιδήποτε άσχετο με την ουσία της συζήτησης, που θα έπρεπε να είναι η απερίφραστη καταδίκη και αποδοκιμασία κάθε βίαιης ενέργειας που προκύπτει χωρίς τουλάχιστον να υπάρχει η ανάγκη της αυτοάμυνας.

Τηλεπερσόνες, Μ.Μ.Ε, δημοσιογράφοι αλλά και συνάνθρωποι μας μέσω των social media, προσπαθούσαν να αποδώσουν το θάνατο του σε χρήση ναρκωτικών ή έστω να δικαιολογήσουν τα χτυπήματα στο κεφάλι, εγκαταλείποντας τις αξίες και τα ιδανικά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν δικαιώνει τον νεκρό, καθώς ήταν ήδη δικαιωμένος στο μυαλό κάθε υγιούς σκεπτόμενου πολίτη εκεί έξω που καταδικάζει κάθε πράξη αυτοδικίας, πολλώ δε μάλλον, απέναντι σε έναν πρόδηλα ακίνδυνο άνθρωπο.

Ο Ζακ ήταν άνθρωπος, οι σωματικοί του δολοφόνοι άλλα και όσοι ασέλγησαν εις βάρος της μνήμης του σίγουρα δεν γίνεται να ανήκουν στο ίδιο με εκείνον είδος.


* Ο Αλέξανδρος Αλαμάνος είναι Κοινωνικός Λειτουργός

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News