471
Οι συνταξιούχοι δεν είναι χαζοί! Ξέρουν ότι «too much love will kill you» | SOOC

Target group = Τιμημένα γερατειά

Ευγενία Ηλιοπούλου 22 Νοεμβρίου 2018, 19:58
Οι συνταξιούχοι δεν είναι χαζοί! Ξέρουν ότι «too much love will kill you»
|SOOC

Target group = Τιμημένα γερατειά

Ευγενία Ηλιοπούλου 22 Νοεμβρίου 2018, 19:58

Στο μάρκετινγκ για να προωθήσεις αποτελεσματικά την επιχείρηση σου τόσο στο Διαδίκτυο όσο και στον «offline κόσμο», χρειάζεται να γνωρίζεις ποιο είναι το κυρίως target group που έχεις σκοπό να επικοινωνήσεις και ποιες είναι οι ανάγκες του. Οι συνταξιούχοι που για πολλά χρόνια θεωρούνταν ασήμαντοι και αχρείαστοι, με εξαίρεση τις εκλογές, την πολιτική και τον επιστημονικό τομέα, έγιναν ξαφνικά πρωταγωνιστές. Η χώρα τους χρειάζεται! Έχουμε προεκλογική χρονιά. Η Ελλάς βγάζει στην φόρα και συζητάει για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ερήμην τους.

Πληρώθηκαν συνολικά 4.474.725 συνταξιοδοτικές παροχές, από τις οποίες 2.838.805 ήταν κύριες συντάξεις, 1.229.793 επικουρικές συντάξεις και 406.127 μερίσματα. Το πλήθος των συνταξιούχων ήταν 2.570.646 άτομα. Το μέσο εισόδημα από κύριες συντάξεις ανήλθε σε 723,85€, το μέσο εισόδημα από επικουρικές σε 172,10€ και το μέσο εισόδημα από μερίσματα σε 97,92€, διαμορφώνοντας έτσι το μέσο μηνιαίο εισόδημα σε όσους δικαιούνται και κύρια και επικουρική σύνταξη στα 895,95€ (Μάιος 2018).

Είναι απαραίτητοι για τον σχεδιασμό και την στρατηγική που θα εφαρμόσουν τα πολιτικά κόμματα εν όψη των εκλογών. Ως πρωταγωνιστές των γεγονότων είναι σημαντικοί στο αγοραστικό κοινό επειδή έχουν ένα σταθερό μικρό αλλά όχι και ασήμαντο εισόδημα. Την σύνταξη! Οι πάσης φύσεως μαγαζάτορες τους έχουν ξεχωρίσει και ξέρουν που να εστιάσουν και πως να τους οδηγήσουν στην… αγορά.

Δεν είναι αχρείαστοι και βαρίδια σε μία κοινωνία. Δεν είναι άχρηστοι, στηρίζουν οικονομικά οικογένειες, προσφέρουν στέγη και υποστήριξη στους συγγενείς τους. Δουλέψανε σκληρά για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεως και στα καθήκοντα της καθημερινότητας. Ετρεξαν και μόχθησαν προσφέροντας πολλά στις οικογένειες και στην κοινωνία. Ενώ είχαν συμβιβαστεί με τον κοινωνικό αποκλεισμό, απέκτησαν ξαφνικά αξία. Τους παρατηρούν, τους σέβονται και τους αναζητούν για να τους δώσουν βήμα να γίνουν γνωστά τα προβλήματα τους.

Μαθαίνουμε τα γούστα και τις συνήθειες τους. Κάνεις δεν τους κριτικάρει και τα κανάλια εστιάζουν μόνιμα τα φώτα πάνω τους. Ξαφνικά οι παραξενιές τους απόκτησαν χάρη και γίνονται αποδεκτοί παντού.

«Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας, ζούνε πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση» είπε ο τότε υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για τους συνταξιούχους (9/06/2014). Αναγκάζονται να κάνουν ταχύρυθμα μαθήματα (που τόσο πρόθυμα προσφέρουν όλα τα ΜΜΕ) συμπλήρωσης αιτήσεις για τα αναδρομικά και τις περικοπές στις συντάξεις τους. Δύσπιστα αντικρίζουν τον πολιτικό άντρα που τους βομβαρδίζει με άυλες υποσχέσεις και παροχές μπας και τσιμπήσουν. Ρίχνουν παράλληλα και κρυφές ματιές στον τραπεζικό τους λογαριασμό μπας και μπήκαν ή φύγαν κάποια λεφτά πριν από την καθορισμένη ημερομηνία καταβολής σύνταξης.

Οι συνταξιούχοι δεν είναι χαζοί! Ξέρουν ότι «too much love will kill you» (Φρέντι Μέρκιουρι) και αντικρίζουν καχύποπτα τις εκρήξεις αγάπης και στοργής από τους πολιτικούς. Βρίσκονται σε δίλημμα. Ποιόν να πιστέψουν; Να ξαναστρέψουν το ενδιαφέρον τους σε αυτούς τους τίμιους και πιστούς προστάτες του εισοδήματος τους που τελικά τους κορόιδεψαν, τους έκλεψαν τα ταμεία και τους άδειασαν; Να δείξουν ζωηρό ενδιαφέρον στους καινούργιους επαναστάτες που πολλά λένε και υπόσχονται αλλά λίγα μπορούν να κάνουν; Θα γίνουν περικοπές ή θα πάρουν αναδρομικά; Θα δείξει!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News