388
«Io sono Milano», σε μια παραλλαγή «είμαστε όλοι Μιλανέζοι». Το εξώφυλλο του Vanity Fair που διανεμήθηκε δωρεάν στη Λομβαρδία για να κρατήσει συντροφιά στους αποκλεισμένους της καραντίνας | Condé Nast

Bandiera rossa: Η μόδα παίρνει τα ηνία ενάντια στον κορονοϊό

Μαριλίζα Δημακού 11 Μαρτίου 2020, 17:41
«Io sono Milano», σε μια παραλλαγή «είμαστε όλοι Μιλανέζοι». Το εξώφυλλο του Vanity Fair που διανεμήθηκε δωρεάν στη Λομβαρδία για να κρατήσει συντροφιά στους αποκλεισμένους της καραντίνας
|Condé Nast

Bandiera rossa: Η μόδα παίρνει τα ηνία ενάντια στον κορονοϊό

Μαριλίζα Δημακού 11 Μαρτίου 2020, 17:41

Μαζί με τον Bulgari και τον Dolce Gabbana, ο όμιλος Armani στηρίζει τα ιταλικά νοσοκομεία στον αγώνα κατά της επιδημίας του Covid-19. Η απόφαση για να δωρίσει 1.250.000 ευρώ στα νοσοκομεία δεν μας ξαφνιάζει. Ο ίδιος δηλώνει τον πατριωτισμό του και την αγάπη του για την πόλη του συνεχώς.

Τον Φεβρουάριο ο οίκος Bulgari έκανε την αρχή, ενίσχυσε το ερευνητικό τμήμα της Ρώμης για την απομόνωση του ιού, στο οποίο και διακρίθηκαν.

Ο Domenico Dolce και ο Stefano Gabbana αποφάσισαν να κάνουν μια σημαντική δωρεά για μια μελέτη του πανεπιστημίου Humanitas της Ιταλίας, σε συνεργασία με λοιμωξιολόγους.

Με γρήγορα αντανακλαστικά η πασαρέλα του Armani ακυρώθηκε για το κοινό. Στη θέση της δόθηκε η εικόνα από ένα άδειο θέατρο χωρίς κόσμο αλλά γεμάτο με τις εντυπωσιακές δημιουργίες του οίκου, μέσω livestream -ζώντανη μετάδοση- σε όλο τον κόσμο μέσω των social media.

Παράλληλα η πιο διάσημη ιταλίδα blogger, Κιάρα Φεράνι (Chiara Ferragni),μαζί με τον σύζυγο της δίνουν μαθήματα ανθρωπισμού: χρησιμοποίησε αρχικά την θετική επιρροή της μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Ηρθε η στιγμή να κάνουμε την διαφορά, χρησιμοποιούμε το μυαλό μας, μένουμε σπίτι, ακολουθούμε τις οδηγίες».

Στη συνέχεια, τηρώντας μαζί με την οικογένεια της την καραντίνα -υποχρεωτική απομόνωση- στο Μιλάνο, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα. Εγκαινίασε μια πλατφόρμα δωρεών το Gofundme, σε συνεργασία με τον καθηγητή Αλμπέρτο Ζανγκρίλο (Alberto Zangrillo), ξεκινώντας με 100.000 ευρώ που δώρισε η ίδια. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες –μισή μέρα όπως λέει και η ίδια στο λογαριασμό της στο Instagram– συγκέντωσε το ποσό των δύο εκατ. ευρώ με 112.000 προσφορές. Η πλατφόρμα συνεχίζει να μαζεύει τεράστια ποσά για τον εξοπλισμό των εντατικών μονάδων νοσοκομείων του Μιλάνου.

Το ιταλικό Vanity Fair στο τεύχος που μόλις κυκλοφόρησε, συγκέντρωσε 64 φωνές από προσωπικότητες της χώρας, διάσημους και μη. Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, γιατροί, σχεδιαστές και πολλοί ακόμα μοιράζονται τις ιστορίες τους. Η διανομή έγινε δωρεάν στις πόλεις που έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας-καραντίνα, για να κρατάει συντροφιά στον κόσμο στα σπίτια.

Οι εργαζόμενοι έβαλαν τα δυνατά τους, μέσω της εργασίας κατ’ οίκον, για να τονωθεί το ηθικό της χώρας και όχι μόνο. Μια έκκληση στην ενότητα, τον ορθολογισμό και την αίσθηση του καθήκοντος. Αξίες θεμελιώδεις που είναι και τα όπλα για την παγκόσμια καταπολέμηση του ιού.

Η ελπίδα είναι ο σύμμαχος σε αυτήν την τραγωδία που ζει ολόκληρος ο πλανήτης. Δυστυχώς οι λέξεις είναι φτωχές, καθόμαστε σπίτι με ηθικό υψηλό και θετική σκέψη για να είμαστε σύντομα ξανά όλοι παρέα.