155
H Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα | Shutterstock

Καλάβρυτα: Συνελήφθη ηγούμενος Μονής – Επιχείρησε να πουλήσει εικόνες και Ευαγγέλια για €200.000

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2025, 14:05
H Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα
|Shutterstock

Καλάβρυτα: Συνελήφθη ηγούμενος Μονής – Επιχείρησε να πουλήσει εικόνες και Ευαγγέλια για €200.000

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2025, 14:05

Συνελήφθη την Κυριακή ο ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα μαζί με τον βοηθό του και τέσσερα ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους προσπάθησαν να πουλήσουν σε μυστικό αστυνομικό θρησκευτικά κειμήλια έναντι 200.000 ευρώ.

Ανάμεσα στα κειμήλια που προσπάθησε να πουλήσει ο ηγούμενος ήταν δύο ιερά ευαγγέλια του 1737 και του 1761, 17 βυζαντινές εικόνες, καθώς και αρκετά αντικείμενα που υπάγονται στον νόμο περί αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο ηγούμενος και ο βοηθός του συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), κατά την οποία μία γυναίκα αστυνομικός εμφανίστηκε ως δήθεν ενδιαφερόμενη για την αγορά των εικόνων. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της επιχείρησης η αστυνομικός, μετά από διαπραγματεύσεις, συμφώνησε με τον ηγούμενο για την αγορά μέρους των κειμηλίων έναντι 200 χιλιάδων ευρώ.

Εκτός του ηγούμενου της μονής και του βοηθού του οι αστυνομικοί συνέλαβαν ως συνεργούς έναν ενεχυροδανειστή και τη σύζυγό του, καθώς και ακόμα δύο άτομα που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...