282
| YouTube / ΣΚΑΪ

Ανδρουλάκης: Δεν θα είναι δική μου επιλογή το πρόσωπο του Πρωθυπουργού – Θα πρέπει να συμφωνηθεί

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2023, 21:45
|YouTube / ΣΚΑΪ

Ανδρουλάκης: Δεν θα είναι δική μου επιλογή το πρόσωπο του Πρωθυπουργού – Θα πρέπει να συμφωνηθεί

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2023, 21:45

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας έχει βρεθεί ο όρος του Νίκου Ανδρουλάκη περί αποκλεισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία, σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τη σχετική συζήτηση να αποκτά αυξημένο ενδιαφέρον μετά και από την ανακοίνωση διεξαγωγής των εκλογών την 21η Μαΐου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Τρίτης και κληθείς να διευκρινίσει τη στάση του την επομένη των εκλογών, ο πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φάνηκε να κάνει μισό βήμα πίσω ως προς το βέτο που είχε θέσει: «Υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης, βάζοντας και τον εαυτό του στο κάδρο.

«Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε μεταξύ τους ότι ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι. Εγώ συμφωνώ μαζί τους. Η νέα εποχή πρέπει να έχει προγραμματικές συνεργασίες και πρόσωπα που θα τις υλοποιήσουν. Απέναντί τους έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω καταστρέψει τη χώρα» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι «υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, που πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος».

Παράλληλα, αρνήθηκε τον ρόλο του «ρυθμιστή». Ο πρωθυπουργός «δεν θα είναι δική μου επιλογή. Προσπαθούν να με παρουσιάσουν ότι εγώ θα υποδείξω το πρόσωπο. Οχι. Θα πρέπει να συμφωνηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διεμήνυσε, δε, ότι «όποιος πάει τη χώρα σε ακυβερνησία, σε δεύτερες εκλογές, δεν θα έχει το ΠΑΣΟΚ στο πλευρό του».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, οι οποίες ερμηνεύονται ως αμφισβήτηση της ηγεσίας της Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης θέλησε να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα: «Το άτομο που το είπε αυτό έχει ήδη διαγραφεί στο παρελθόν. Ολοι λειτουργούμε με κανόνες και με βάση την προοπτική της παράταξης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...