286
|

Λαμία: Τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού στον 22χρονο που έσωσε μωρό από πυρκαγιά

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2023, 16:43

Λαμία: Τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού στον 22χρονο που έσωσε μωρό από πυρκαγιά

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2023, 16:43

Τον 22χρονο Διονύσης Αμπντιάη, ο οποίος τον Φεβρουάριο είχε ορμήσει σε φλεγόμενο ημιυπόγειο στη Λαμία και είχε σώσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μέσα από τις φλόγες ένα αγοράκι μόλις μόλις 1,5 έτους, συνάντησε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην πόλη.

Ο 22χρονος είχε τιμηθεί προσφάτως από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας με το μετάλλιο του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη για την πράξη του αυτή.

Σύμφωνα με το LamiaReport ο νεαρός δεν πίστευε στα αυτιά του όταν του τηλεφώνησαν για να του πουν πως θέλει να τον συγχαρεί προσωπικά και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος είχε διαβάσει τα ρεπορτάζ για τον Αμπντιάη.

Κατά τη συνομιλία τους, ο 22χρονος είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θέλει να γίνει πυροσβέστης, αλλά και ότι πολλές φορές τα βράδια το περιστατικό με την πυρκαγιά στο διαμέρισμα με το παιδάκι επιστρέφερει στα όνειρά του.

Ο Διονύσης είναι Αλβανικής καταγωγής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία, όπου ζει, και εργάζεται σε συνεργείο.

Το χρονικό

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 ο Διονύσης επιστρέφοντας σπίτι του από τη δουλειά άκουσε να καλούν σε βοήθεια. Οταν έφτασε στο σημείο γείτονες τον ενημέρωσαν ότι μέσα στο φλεγόμενο ημιυπόγειο βρίσκεται εγκλωβισμένο ένα νήπιο, ενώ νωρίτερα είχαν καταφέρει να βγουν τα δύο αδελφάκια του με τη γιαγιά τους.

Ο 22χρονος χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε το μπουφάν και όρμησε μέσα στις φλόγες και τους καπνούς, καταφέρνοντας να σώσει το μικρό αγοράκι, μετέδωσε το LamiaReport.

Το ημιυπόγειο διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ οι πυροσβέστες, οι οποίοι έφτασαν λίγο αργότερα, τόνισαν ότι το μωρό θα είχε χάσει τη ζωή του αν δεν το απεγλώβιζε εγκαίρως ο ο νεαρός, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει δίπλα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...