309
Ο Μιχαήλ Χονταρένοκ μιλά στην εκπομπή της προπαγανδίστριας του Κρεμλίνου, Ολγκα Σκαμπέγεβα, στο Rossiya-1 | Twitter

Μόσχα: Απόστρατος συνταγματάρχης τόλμησε να πει την αλήθεια για τον πόλεμο στην κρατική τηλεόραση

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 15:51
Ο Μιχαήλ Χονταρένοκ μιλά στην εκπομπή της προπαγανδίστριας του Κρεμλίνου, Ολγκα Σκαμπέγεβα, στο Rossiya-1
|Twitter

Μόσχα: Απόστρατος συνταγματάρχης τόλμησε να πει την αλήθεια για τον πόλεμο στην κρατική τηλεόραση

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2022, 15:51

Ενα μήνυμα, ασυνήθιστα δυσοίωνο για τη θέση της Ρωσίας, έστειλε στους ρώσους τηλεθεατές στρατιωτικός αναλυτής, που εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα γίνει ακόμη χειρότερος για τη Ρωσία», είπε ο Μιχαήλ Χονταρένοκ, ένας απόστρατος συνταγματάρχης.

Ο Χονταρένοκ εμφανίστηκε στην εκπομπή «60 Λεπτά», το βράδυ της Δευτέρας, που προβάλλεται από το δίκτυο Rossiya-1 με παρουσιάστρια την Ολγκα Σκαμπέγεβα, μια από τις πιο φιλοκυβερνητικές δημοσιογράφους της ρωσικής τηλεόρασης.

Ηταν μία σπάνια στιγμή ειλικρίνειας στη ρωσική κρατική τηλεόραση, όπου από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία, τα ΜΜΕ στηρίζουν τη θέση του Κρεμλίνου αποκρύπτοντας την πραγματικότητα από το κοινό.

«Δεν πρέπει να καταπίνετε ενημερωτικά ηρεμιστικά», τόλμησε να πει ο καλεσμένος της Σκαμπέγεβα και τόνισε ότι, «η κατάσταση, μιλώντας ειλικρινά, θα επιδεινωθεί για εμάς».

Ο Χονταρένοκ, τακτικός προσκεκλημένος στην κρατική τηλεόραση, αρθρογράφος για στρατιωτικά θέματα στο gazeta.ru και απόφοιτος μιας από τις κορυφαίες ρωσικές στρατιωτικές ακαδημίες, είχε προειδοποιήσει πριν από την εισβολή ότι ένα τέτοιο βήμα θα ήταν εις βάρος των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας.

«Η επιθυμία να υπερασπιστεί κάποιος την πατρίδα του με την έννοια που υπάρχει στην Ουκρανία, στ’ αλήθεια υπάρχει εκεί και σκοπεύουν να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων», ξεκίνησε να λέει ο Χονταρένοκ προτού τον διακόψει η Σκαμπέγεβα.

Ο ίδιος είπε ότι η Ουκρανία μπορεί να προχωρήσει σε επιστράτευση ενός εκατομμυρίου ενόπλων και ότι η Ρωσία πρέπει να αντικρίσει την πραγματικότητα.

«Το βασικό πράγμα στη δουλειά μας είναι να έχεις μια αίσθηση στρατιωτικο-πολιτικού ρεαλισμού: αν πας παραπέρα, τότε η πραγματικότητα της Ιστορίας θα σε χτυπήσει τόσο δυνατά, που δεν θα ξέρεις τι σε χτύπησε. Για τον Θεό, μην απειλείτε με ρουκέτες την Φινλανδία, μάλλον με αστείο φαντάζει», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ρωσία, δήλωσε ο Χονταρένοκ, είναι απομονωμένη. «Το βασικό έλλειμμα της στρατιωτικοπολιτικής μας θέσης είναι ότι βρισκόμαστε σε πλήρη γεωπολιτική απομόνωση και όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, στην ουσία όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας, και πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...