324
To εμβολιαστικό πρόγραμμα στο Ισραήλ βρίσκεται σε εξέλιξη για άτομα κάτω των 30 ετών! | REUTERS /Corinna Kern

Ισραήλ: Στο 98,9% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στη βαριά νόσηση

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 15:28
To εμβολιαστικό πρόγραμμα στο Ισραήλ βρίσκεται σε εξέλιξη για άτομα κάτω των 30 ετών!
|REUTERS /Corinna Kern

Ισραήλ: Στο 98,9% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στη βαριά νόσηση

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2021, 15:28

Δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNEtech παρέχουν 98,9% αποτελεσματικότητα ως προς τη βαριά νόσηση που οδηγεί τους ασθενείς σε νοσηλεία ή σε θάνατο, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που έχουν προκύψει από τη μαζική εκστρατεία εμβολιασμού στο Ισραήλ, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ χαρακτήρισε το εμβόλιο «εξαιρετικά αποτελεσματικό», αφού τα στοιχεία που δημοσίευσε συλλέχθηκαν από 1,7 εκατομμύρια άτομα που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το εμβόλιο έδειξε ότι είναι αποτελεσματικό κατά 95,8% στην πρόληψη της μόλυνσης από τον κορονοϊό δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό με τη δεύτερη δόση, κατά 99,2% στην πρόληψη σοβαρών μορφών της νόσου και 98,9% στην πρόληψη θανάτου.

Η χώρα ξεκίνησε τη μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού στις 19 Δεκεμβρίου και θεωρείται η ταχύτερη παγκοσμίως.

Μέχρι σήμερα 4,25 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ισραήλ (από έναν πληθυσμό εννέα εκατομμυρίων) έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Μεταξύ αυτών, 2,88 εκατομμύρια έλαβαν και την απαραίτητη δεύτερη δόση, ώστε να αναπτύξουν πλήρη αντισώματα κατά της Covid-19.

H Ελλάδα έχει κάνει περισσότερες δόσεις ανά 100.000 πολίτες από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες. Το Ισραήλ είναι πρώτο στον κόσμο / Our World Data, Δεδομένα έως 21 Φεβρουαρίου

Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν έως τις 13 Φεβρουαρίου, έδειξαν ότι ο εμβολιασμός είναι επίσης αποτελεσματικός μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης κατά 91,9% στην πρόληψη μόλυνσης από τον ιό, κατά 96,4% στην αποτροπή των σοβαρών μορφών της νόσου και κατά 94,5% στην πρόληψη θανάτου.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού ηλικίας 16 ετών και άνω, γεγονός που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε τις καθημερινές συνήθειες που μας λείπουν», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Χέζι Λεβί.

Το Ισραήλ έχει καταγράψει επισήμως περισσότερα από 750.000 κρούσματα Covid-19 και περισσότερους από 5.500 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...