203
Μάτι, Ιούλιος 2018. Ο υποστράτηγος Ράμφος ήταν από τους πρώτους που διαβίβασε την πληροφορία για νεκρούς... | SOOC

Μάτι: Αποστράτευσαν τον πυροσβέστη που είπε ότι ήξεραν για νεκρούς πριν τη σύσκεψη – παρωδία

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2019, 14:15
Μάτι, Ιούλιος 2018. Ο υποστράτηγος Ράμφος ήταν από τους πρώτους που διαβίβασε την πληροφορία για νεκρούς...
|SOOC

Μάτι: Αποστράτευσαν τον πυροσβέστη που είπε ότι ήξεραν για νεκρούς πριν τη σύσκεψη – παρωδία

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2019, 14:15

Την πόρτα της εξόδου από το Πυροσβεστικό Σώμα είδε κατά τις τελευταίες κρίσεις, ο υποστράτηγος Ιωάννης Ράμφος, ο συντονιστής υποστήριξης του Αρχηγείου που διαβίβασε από τους πρώτους την πληροφορία για νεκρούς στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι.

Σύμφωνα με το protothema.gr, o υποστράτηγος Ράμφος ήταν αυτός που κατέθεσε ότι οι νεκροί της πύρινης λαίλαπας ήταν εν γνώσει του Αρχηγείου πριν από τη σύσκεψη – παρωδία στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Την πρώτη εικόνα για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς φέρεται να τη διαβίβασε λίγο μετά τις 20.00 της «Μαύρης» Δευτέρας και λίγες ώρες μετά, στις 23.00 (περίπου ένα τέταρτο πριν αρχίσει η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό), περιέγραφε: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά (…)».

Λίγο αργότερα έφθανε το τελευταίο σήμα του στο Αρχηγείο: «Αναφέρω ότι τελείωσε το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς…».

Μαζί του αποστρατεύτηκε και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του ΠΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας. Κατά πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το protothema.gr, o ίδιος εμφανίζεται πικραμένος και απογοητευμένος από την αποστρατεία του.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε απόσπασμα από την αποχαιρετιστήρια επιστολή του, όπως σημειώνει με νόημα: «αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδησή μου (…) δεν υπήρξα ποτέ υπηρέτης προσώπων και σκοπιμοτήτων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...