441
Νίκος Φίλης και Νίκος Παππάς όταν μοιράζονταν τα υπουργικά έδρανα. Η αντιπαράθεσή τους αντικατοπτρίζει τη μάχη εξουσίας που διεξάγεται υπογείως στον ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τι σημαίνει η νέα επίθεση Παππά σε Φίλη

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 09:51
Νίκος Φίλης και Νίκος Παππάς όταν μοιράζονταν τα υπουργικά έδρανα. Η αντιπαράθεσή τους αντικατοπτρίζει τη μάχη εξουσίας που διεξάγεται υπογείως στον ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Τι σημαίνει η νέα επίθεση Παππά σε Φίλη

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 09:51

Ο δεύτερος –και προφανώς όχι τελευταίος– γύρος της εσωκομματικής αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Παιδείας Νίκο Φίλη, έλαβε χαρακτηριστικά ανοιχτής κόντρας. Και πάλι αφορμή η ΕΡΤ και οι γνωστές δηλώσεις του κ. Φίλη περί «παραδιοίκησης» στο Ραδιομέγαρο, μια φράση που χτυπούσε εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Παππά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κράτησε μόλις μία ημέρα τους χαμηλούς τόνους (αρχικά είχε σχολιάσει απλώς ότι ο κ. Φίλης δεν ξέρει τα της ΕΡΤ). Την Πέμπτη και μιλώντας στον ραδιοσταθμο 24/7, ο κ. Παππάς έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «ταυτόσημη» την κριτική Φίλη με την κριτική που ασκούν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση!

Πιο συγκεκριμένα και ερωτηθείς για την κριτική που έχει ασκήσει εσχάτως ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης «θέλει μια κλειστή ΕΡΤ, κάτι που αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις του για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους».

Και συμπλήρωσε: «Καλά θα κάνει η ΝΔ να σκεφτεί ξανά τα επιχειρήματά της».

Κληθείς στη συνέχεια να σχολιάσει την πρόσφατη κριτική εκ μέρους του κ. Φίλη, ο κ. Παππάς απάντησε ως εξής: «Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική».

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτού του είδους η αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αφορά μόνο την ΕΡΤ. Οπως σχολιάζουν γνώστες των ισορροπιών στην Κουμουνδούρου, στα πρόσωπα του κ. Φίλη και του κ. Παππά, αποτυπώνονται οι δύο πόλοι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ: από τη μία το κόμμα και από την άλλη η ομάδα Μαξίμου.

Κάποτε τα δύο αυτά ήταν συγκοινωνούντα δοχεία, τώρα στην πρωθυπουργική βίλα της Ηρώδου Αττικού έχει μαζευτεί ένας πυρήνας στελεχών-εμπίστων του Αλέξη Τσίπρα με όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις από το κόμμα και την ιστορική διαδρομή του.

Αυτό δεν αρέσει σε πολλά κομματικά στελέχη, ούτε προφανώς και στον κ. Φίλη, που εν προκειμένω βλέπουν στον κ. Παππά υπέρμετρες φιλοδοξίες.

Αλλωστε δεν είναι μόνο ο πρώην υπουργός Παιδείας που φαίνεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Η κόντρα με Τσακαλώτο

Ο κ. Παππάς εμφανίζεται πρωταγωνιστής και σε μία άλλη αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το κεφάλαιο αυτό άνοιξε στον ανασχηματισμό του περασμένου Αυγούστου, όταν στο Μαξίμου είχαν διατυπωθεί έντονες διαφωνίες για το αν ο κ. Τσακαλώτος πρέπει να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών «αφού βγήκαμε από τα μνημόνια».

Από την άλλη, κατά το ρεπορτάζ, ήταν ο κ. Τσακαλώτος που είχε ασκήσει βέτο στη μετακίνηση του κ. Παππά στο υπουργείο Οικονομίας, κάτι που ο τελευταίος επιθυμούσε διακαώς.

Κάπως έτσι φτάσαμε, σε επιθέσεις εναντίον του κ. Τσακαλώτου, μέσω της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Documento», οι οποίες αποδόθηκαν στο περιβάλλον Παππά.

Και όλα αυτά ενώ ετοιμάζονται τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...