193
Μετά από ένα ασυνήθστα ξηρό καλοκαίρι έρχονται οι πυρκαγιές και στη Γερμανία | REUTERS/Hannibal Hanschke

Μεγάλη πυρκαγιά στα δάση έξω από το Βερολίνο – Εκκενώθηκαν χωριά

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 11:59
Μετά από ένα ασυνήθστα ξηρό καλοκαίρι έρχονται οι πυρκαγιές και στη Γερμανία
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Μεγάλη πυρκαγιά στα δάση έξω από το Βερολίνο – Εκκενώθηκαν χωριά

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2018, 11:59

Τουλάχιστον τρία χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου έχουν εκκενωθεί από τις Αρχές για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που καίει δάση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης.

Μέσα στη νύχτα προς την Παρασκευή οι άνεμοι έφεραν το καπνό ως το Βερολίνο, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων, με τις Αρχές να ζητούν από τους κατοίκους σε κάποιες περιοχές να κρατούν κλειστά τα παράθυρά τους.

Η δασική πυρκαγιά ήδη καίει χιλιάδες στρέμματα στα νοτιοδυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας. Για την αντιμετώπισή της οι πυροσβέστες έσπευσαν να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες κόβοντας δέντρα.

Περίπου 500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Η Deutsche Welle σημειώνει ότι οι πυροσβέστες καλούσαν τους κατοίκους να πάρουν μαζί ό,τι θα τους χρειαστεί, δηλαδή τα χαρτιά τους και φάρμακα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχοπτώσεις για την ευρύτερη περιοχή, αν και δεν γνωρίζουν αν θα πέσουν και πάνω από τα μέτωπα.

Φέτος ήταν ένα ασυνήθιστα ξηρό καλοκαίρι στη Γερμανία – όπως και σε άλλες χώρες στη βόρεια Ευρώπη – που άφησε τα δάση ξερά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...