267
Στιγμιότυπο από τη βραδιά των επεισοδίων στου Ρέντη | InTime News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εμπλοκή πυροσβέστη στα επεισόδια στου Ρέντη – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 20:18
Στιγμιότυπο από τη βραδιά των επεισοδίων στου Ρέντη
|InTime News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εμπλοκή πυροσβέστη στα επεισόδια στου Ρέντη – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 20:18

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε πυροσβέστης που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στις 14 Μαΐου από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ωστόσο οι σχετικές πληροφορίες έγιναν γνωστές την Παρασκευή.

Κατά το ρεπορτάζ ο 30χρονος άνδρας, πυροσβέστης επταετούς θητείας, κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, η ποινική δικογραφία που έχει σχηματιστεί του αποδίδει 28 αδικήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, εκβίαση, έκρηξη, ληστεία κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εμπλοκή του 30χρονου στα επεισόδια ταυτοποιήθηκε από γενετικό υλικό που βρέθηκε σε αθλητικό σκούφο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου στου Ρέντη. Ο άνδρας φέρεται να πέταξε τον σκούφο που φορούσε μετά τη λήξη των επεισοδίων, ωστόσο τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. Κατά την εξέταση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε γενετικό υλικό του πυροσβέστη.

Τα πρώτα του λόγια στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ότι πέταξε τον σκούφο στην είσοδο του πάρκινγκ λόγω φόβου για πιθανή ενοχοποίησή του, χωρίς να έχει κάνει κάτι.

Ωστόσο τα στοιχεία της Αστυνομίας για τη συμμετοχή του στην επίθεση ήταν αδιάσειστα –σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ–, με τον 30χρονο να περιλαμβάνεται, τελικά, στην υπόθεση των εκατοντάδων κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν.

Παράλληλα με την έρευνα της τακτικής Δικαιοσύνης «τρέχει» και Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του νεαρού, με το ερώτημα της απόταξής του από το Σώμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...