381
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

O Ολυμπιακός έχασε ξανά από τη Ρεάλ Μαδρίτης και αποκλείστηκε από τον τελικό

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2024, 00:16
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

O Ολυμπιακός έχασε ξανά από τη Ρεάλ Μαδρίτης και αποκλείστηκε από τον τελικό

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2024, 00:16

Τρίτο συνεχόμενο Final 4 για τον Ολυμπιακό, τρίτη αποτυχία και δεύτερη συνεχόμενη ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης… Ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ήδη σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό, μετά την εμφατική νίκη του, στον πρώτο ημιτελικό, επί της Φενερμπαχτσέ, οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά απογοήτευσαν το βράδυ της Παρασκευής στο Βερολίνο: ηττήθηκαν 87-76 από τη Ρεάλ Μαδρίτης (την ομάδα που τους είχε νικήσει και πέρυσι στον τελικό) και έχασαν μια ακόμη ευκαιρία για έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

O Ολυμπιακός άργησε πολύ να μπει στο ματς, αν υποθέσουμε ότι μπήκε ποτέ —και αυτή η έλλειψη ετοιμότητας των παικτών, απίστευτη για έναν τόσο κρίσιμο ημιτελικό, δεν μπορεί παρά να χρεώνεται στον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα που δεν τους προετοίμασε σωστά και η αμυντική τους λειτουργία υπήρξε, ιδίως στην αρχή, τραγική. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο Βερολίνο το σκορ ήταν 28-10 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης —ποτέ σε Final 4 η ισπανική ομάδα δεν είχε υπάρξει τόσο παραγωγική. Στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε ήδη δεχθεί 56 πόντους και είχε σκοράρει μόλις 37…

Όταν πια άρχισε η αντεπίθεση, ο αγώνας των παικτών του κ. Μπαρτζώκα δεν ήταν μόνο απέναντι στους άσους της ισπανικής ομάδας (πρωταθλήτριας Ευρώπης από πέρυσι), αλλά και απέναντι στο χρονόμετρο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά είχε «μαζέψει» στους 13 (71-58), αλλά και πάλι, η ελληνική ομάδα είχε κυρίως να καυχιέται για τη στήριξη που είχε από την πολυπληθή ερυθρόλευκη εξέδρα —τη «Βασίλισσα» είχαν πάει στο Βερολίνο να υποστηρίξουν 500 όλοι κι όλοι φίλαθλοι— ενδεχομένως και για τη μαχητικότητά της και ότι δεν τα παρατάει, αλλά όχι για κάτι μπασκετικά απτό στο παρκέ. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη και χάρη στην καλή τους άμυνα, οι Πειραιώτες είχαν πάει το σκορ στο 79-69 και πολλοί είχαν την ελπίδα ότι ο Ολυμπιακός θα κατάφερνε μια από τις θρυλικές ανατροπές του.

Στην ουσία, ο Ολυμπιακός σπατάλησε ένα ολόκληρο 20λεπτο και τα έδωσε όλα στο δεύτερο μέρος: οι Πίτερς (20π.), Μακίσικ (17π.) και Γκος (15π.) ήταν αξιοθαύμαστοι, όμως δεν είχαν τις απαραίτητες βοήθειες και μοιραία έχασαν από το συγκρότημα του Τσους Ματέο.

Πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή (26/5, 21:00) και θα διεκδικήσει την 12η κούπα Euroleague της ιστορίας της. Οι Πράσινοι θα διεκδικήσουν το 7ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της δικής τους λαμπρής ιστορίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...