498
Ο Σπρίνγκστιν παραλαμβάνει το βραβείο από το πειραχτήρι ΜακΚάρτνεϊ | CreativeProtagon / Shutterstock/ X@IvorsAcademy

Ο ΜακΚάρτνεϊ βραβεύει τον Σπρίνγκστιν: «Καλύτερη επιλογή θα ήταν η Μπιγιονσέ»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 21:10
Ο Σπρίνγκστιν παραλαμβάνει το βραβείο από το πειραχτήρι ΜακΚάρτνεϊ
|CreativeProtagon / Shutterstock/ X@IvorsAcademy

Ο ΜακΚάρτνεϊ βραβεύει τον Σπρίνγκστιν: «Καλύτερη επιλογή θα ήταν η Μπιγιονσέ»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2024, 21:10

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απένειμε στον φίλο του Μπρους Σπρίνγκστιν ένα σημαντικό βραβείο στην τελετή της Βρετανικής Ακαδημίας Τραγουδοποιών, Συνθετών και Συγγραφέων, που έγινε την Πέμπτη στο Λονδίνο.

Ο Σπρίνγκστιν, που αυτές τις ημέρες δίνει συναυλίες στη Βρετανία και Στην Ιρλανδία, έγινε τιμητικό μέλος της Ακαδημίας Ivor Novello. Οπως ανέφερε το BBC, είναι ο πρώτος μη Βρετανός που λαμβάνει το βραβείο και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είπε ότι «δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερη επιλογή, εκτός ίσως από τον Μπομπ Ντίλαν».

Και συνέχισε, πειράζοντας τον φίλο του: «Ή και τον Πολ Σάιμον, τον Μπίλι Τζόελ, την Μπιγιονσέ, την Τέιλορ Σουίφτ. Η λίστα είναι μεγάλη».

Ο Σπρίνγκστιν «είναι γνωστός ως ο αμερικανός εργαζόμενος», συνέχισε ο σερ Πολ, «αλλά παραδέχεται ότι δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή του».

Ο ρόκερ από το Νιου Τζέρσεϊ ανέβηκε στη σκηνή και αγκάλιασε γελώντας τον ΜακΚάρτνεϊ.

Στην ομιλία του ο Σπρίνγκστιν είπε πως θεωρεί το Λονδίνο «δεύτερο σπίτι του», παρά τις επιφυλάξεις του όταν βρέθηκε πρώτη φορά εκεί το 1975 για συναυλία.

«Το φαγητό στο αεροπλάνο δεν ήταν τόσο καλό και η πρώτη μου σκέψη όταν προσγειωθήκαμε στο Χίθροου ήταν: “Μα πού είναι όλα τα τσίζμπεργκερ; Τα τσίζμπεργκερ είτε είχαν κρυφτεί είτε είχαν αντικατασταθεί από κάτι που λεγόταν fish and chips. Ηταν λίγο ανησυχητικό.

»Στη συνέχεια, ο επόμενος σταθμός μας ήταν το Hammersmith Odeon (ο συναυλιακός χώρος), όπου με υποδέχτηκε μια τεράστια πινακίδα που έγραφε: “Το Λονδίνο είναι, επιτέλους, έτοιμο για τον Μπρους Σπρίνγκστιν. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν: Αν το Λονδίνο δεν είναι έτοιμο για ένα τσίζμπεργκερ, ίσως να μην είναι έτοιμο για μένα!».

 

Υστερα ο αμερικανός σταρ έπαιξε ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του, το «Thunder Road», και αποθεώθηκε.

Ο Σπρίνγκστιν είναι ο 27ος καλλιτέχνης που γίνεται επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Ivors, μαζί με τους Ελτον Τζον, Τζόαν Αρματρέιντινγκ, Τζον Μπάρι, Κέιτ Μπους και Πολ ΜακΚάρτνεϊ.

Εχει πουλήσει περισσότερους από 140 εκατομμύρια δίσκους και έχει κερδίσει ένα Οσκαρ, ένα Τόνι και 20 βραβεία Grammy.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...