486
Ο «Ελ Τσάπο» συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή έπειτα από μάχη των κομάντο με την προσωπική φρουρά του | REUTERS/Tomas Bravo

Το βίντεο με την επέμβαση των κομάντο για τη σύλληψη του διαβόητου «Ελ Τσάπο»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2016, 22:22
Ο «Ελ Τσάπο» συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή έπειτα από μάχη των κομάντο με την προσωπική φρουρά του
|REUTERS/Tomas Bravo

Το βίντεο με την επέμβαση των κομάντο για τη σύλληψη του διαβόητου «Ελ Τσάπο»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2016, 22:22

Στη δημοσιότητα δόθηκε το συγκλονιστικό βίντεο της επέμβασης των κομάντο της μεξικανικής αστυνομίας στο κρησφύγετο του «Ελ Τσάπο», που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του φυγά-βαρόνου των ναρκωτικών.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=dlFrLu9ZJ2g

Το βίντεο τραβήχτηκε από την κάμερα που είχε ενσωματώσει στο κράνος του ένα μέλος των Ειδικών Δυνάμεων που πήρε μέρος στην επιχείρηση.

Οι μεξικανικές Αρχές παρακολουθούσαν τον Σον Πεν πριν από τη συνάντησή του με τον «Ελ Τσάπο»

O αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν και η μεξικανή συνάδελφός του Κέιτ ντελ Καστίγιο βρίσκονταν στο στόχαστρο των μεξικανικών Αρχών που τους παρακολουθούσαν πριν από τη συνάντησή τους με τον βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν. Αυτό έγραψε η μεξικανική εφημερίδα El Universal.

Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονταν σε μια έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών του Μεξικού, η οποία περιήλθε στην κατοχή της. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται ένας άνδρας που φοράει καπέλο και μαύρα γυαλιά, ο οποίος μοιάζει να είναι ο Σον Πεν, αλλά και μία γυναίκα, η οποία αναγνωρίζεται ως η Κέιτ ντελ Καστίγιο, ενώ φθάνουν στο αεροδρόμιο της Γκουανταλαχάρα, στις 2 Οκτωβρίου.

sean-GUZMAN
REUTERS/Rolling Stone

Σε ένα άλλο φωτογραφικό στιγμιότυπο, που μπορεί κανείς να δει στον ιστότοπο της εφημερίδας, διακρίνονται οι δύο ηθοποιοί να χαιρετούν έναν άνδρα προτού επιβιβαστούν σε ένα αυτοκίνητο που επρόκειτο να τους μεταφέρει σε ένα διάδρομο προσγείωσης στην πολιτεία Ναγιαρίτ, σύμφωνα με την εφημερίδα. Το ένα από τα δύο αεροσκάφη, με τα οποία κατόπιν μετέβησαν στο κρησφύγετο του Ελ Τσάπο, επίσης έχουν απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό. Προς το παρόν, το γραφείο του εισαγγελέα δεν έχει σχολιάσει αυτές τις φωτογραφίες. Οι μεξικανικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τον Σον Πεν και την Κέιτ ντελ Καστίγιο να καταθέσουν σχετικά με τη μυστική τους συνάντηση τον Οκτώβριο με τον φυγόδικο και τη συνέντευξη που τους παραχώρησε και δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο στο περιοδικό Rolling Stone.

upl56941086a825d

Ο Λευκός Οίκος συγχαίρει τις μεξικανικές Αρχές για τη σύλληψη του Γκουσμάν

Ο Λευκός Οίκος επιδοκίμασε σήμερα τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν από τις Αρχές του Μεξικού.

«Η σύλληψη του κ. Γκουσμάν ήταν θέμα υψηλής προτεραιότητας, τόσο για το Μεξικό, όσο και για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο Γκουσμάν έχει αποδράσει δύο φορές από φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό, πιο πρόσφατα τον Ιούλιο, και η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει την έκδοσή του. Ωστόσο, οι διαδικασίες έκδοσης, που κίνησε το Σαββατοκύριακο η μεξικανική κυβέρνηση, δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν προτού περάσει «τουλάχιστον ένας χρόνος», δήλωσε στέλεχος του μεξικανικού υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι δικηγόροι του επικεφαλής του καρτέλ Σιναλόα έχουν καταστήσει σαφές ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά μέσα που διαθέτουν για να αποτρέψουν την έκδοση του «Ελ Τσάπο», ενώ η πιθανολογούμενη διάρκεια της διαδικασίας εγείρει φόβους για μια νέα απόπειρα απόδρασης του αφεντικού μιας από τις πιο ισχυρές συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό.

GUZMAN

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...