228
Η προτομή που (υποτίθεται) απεικονίζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο | REUTERS/Rafael Marchante

Ο γλύπτης του αγνώριστου Ρονάλντο συγκρίνεται με τον… Ιησού!

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2017, 15:06
Η προτομή που (υποτίθεται) απεικονίζει τον Κριστιάνο Ρονάλντο
|REUTERS/Rafael Marchante

Ο γλύπτης του αγνώριστου Ρονάλντο συγκρίνεται με τον… Ιησού!

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2017, 15:06

Μια προτομή καλό θα είναι να μοιάζει με το πρόσωπο που εικονίζει. Αν δεν είναι δυνατόν αυτό, κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις, πώς και γιατί βγήκε διαφορετική.

Αυτές τις εξηγήσεις προσπάθησε να δώσει ο Εμανουέλ Σάντος, ο γλύπτης που έφτιαξε μια προτομή του Κριστιάνο Ρονάλντο που δεν μοιάζει ιδιαίτερα με τον Ρονάλντο και στήθηκε στο αεροδρόμιο της Μαδέρα.

Τί ακριβώς συνέβη εξήγησε ο Σάντος στην Globo Esporte που επιστράτευσε τη μυθολογία και τη θρησκεία: «Είναι αδύνατο να ικανοποιήσεις τους Ελληνες και τους Τρώες, ούτε και ο Ιησούς τους ευχαριστούσε όλους. Είναι θέμα γούστου, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται».

Επικαλείται ακόμη και μεγάλους καλλιτέχνες: «Εχω δει το έργο μεγάλων καλλιτεχνών που ακολουθούν αυτή την παράμετρο. Αυτό που έχει σημασία είναι το έργο που παράγεται».

Για το πώς η προτομή κατέληξε να μην μοιάζει με τον άσσο της Ρεάλ, ο γλύπτης εξηγεί: «Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να παράγεται κάτι που θα μοιάζει διαφορετικό, ήμουν προετοιμασμένος για όλα αυτά.

» Χρησιμοποίησα σαν βάση φωτογραφίες του Ρονάλντο που βρήκα στο Διαδίκτυο, όχι μία συγκεκριμένη. Τις έβαλα δίπλα μου και άρχισαν να δουλεύω την προτομή».

Αυτό μάλλον και τα εξηγεί όλα – φταίνε οι φωτογραφίες

Cristiano Ronaldo attends the ceremony to rename Funchal airport as Cristiano Ronaldo Airport in Funchal, Portugal March 29, 2017. REUTERS/Rafael Marchante
Αριστερά η προτομή, δεξιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο: η σύγκριση εμφανής (REUTERS/Rafael Marchante)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...