455
Το μωρό ξεψύχησε σε ηλικία επτά μηνών. Ζύγιζε 4,3 κιλά... | Flickr

Βέλγοι γονείς σκότωσαν το μωρό τους με δίαιτα χωρίς γλουτένη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 18:11
Το μωρό ξεψύχησε σε ηλικία επτά μηνών. Ζύγιζε 4,3 κιλά...
|Flickr

Βέλγοι γονείς σκότωσαν το μωρό τους με δίαιτα χωρίς γλουτένη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2017, 18:11

Πόσα γνωρίζουν οι γονείς τη σημερινή εποχή. Πόσο εύκολο είναι να μάθουν μικρά μυστικά της μητρότητας ή της πατρότητας στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να κάνουν διάγνωση στο μωρό τους. Να μάθουν τι θεραπεία, τροφή, φροντίδα έχει ανάγκη το βρέφος, χωρίς τη βοήθεια των γιατρών –τους οποίους παρεμπιπτόντως δεν εμπιστεύονται πάντα.

Και πόσο εύκολο είναι αυτοί οι ενισχυμένοι με γνώσεις και απίστευτες πηγές πληροφόρησης, γονείς να οδηγήσουν, τελικά, στον θάνατο το παιδί τους.

Ενα ζευγάρι Βέλγων που ζουν στο Μπέβερεν δικάζεται αυτό το διάστημα για μία τραγωδία που σημάδεψε την οικογένειά τους πριν από τρία χρόνια. Εχασαν το μωρό τους σε ηλικία μόλις επτά μηνών. Γιατί; Επειδή τρεφόταν αποκλειστικά με γάλα από λαχανικά για τέσσερις μήνες, από τότε που έκλεισε τους τρεις μήνες, μέχρι τότε που ξεψύχησε. Το μωρό πέθανε από αφυδάτωση και ασιτία.

Οι γονείς, λοιπόν, κατηγορούνται ότι παρά τις ενστάσεις και προειδοποιήσεις γιατρών, τηρούσαν μία ειδική διατροφή που τελικά σκότωσε το αγοράκι τους. Οπως έχει αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, οι γονείς αποφάσισαν ότι το μωρό τους είχε δυσανεξία στη γλουτένη και τη λακτόζη. Χωρίς να συμβουλευτούν γιατρό, άρχισαν μία πολύ συγκεκριμένη διατροφή για το μωρό τους: γάλα από βρώμη, ρύζι, καλαμπόκι, κινόα και σίκαλη. Ενας μικρός βίγκαν, παρά τη θέλησή του.

Στις 6 Ιουνίου του 2014 το μωρό βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, είχε εξαντληθεί από τους εμετούς. Αλλά οι γονείς δεν πήγαν στο νοσοκομείο. Γιατί, φυσικά, δεν εμπιστεύονται τους γιατρούς. Πάνω απ’ όλα είναι οι ομοιοπαθητικοί. Εκαναν ένα ταξίδι μίας ώρας, μέχρι το Μπίλζεν, για να επισκεφθούν έναν ομοιοπαθητικό. Αυτός αμέσως έκρινε ότι η κατάσταση ήταν πολύ κρίσιμη και τους πρόσταξε να πάνε άμεσα στα επείγοντα. Αλλά ήταν αργά. Το μωρό ξεψύχησε πριν φτάσουν στο νοσοκομείο. Οταν ξεψύχησε, δεν ζύγιζε πάνω από 4,3 κιλά, ενώ τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία πρέπει να είναι ανάμεσα στα 6 με 9 κιλά.

Η πρόταση του εισαγγελέα Πασκάλ Περσούν είναι ότι οι γονείς απαρνήθηκαν εσκεμμένα να δώσουν τροφή στο παιδί. «Οι γονείς αποστρέφονταν τόσο τα νοσοκομεία και τους γιατρούς που προτίμησαν να κάνουν μία ώρα δρόμο μέχρι το Μπίλζεν (σ.σ. για να επισκεφθούν τον ομοιοπαθητικό) αντί να επισκεφθούν τα επείγοντα που ήταν πιο κοντά. Αυτό δείχνει το μέγεθος της ευθύνης τους», σχολίασε ο ίδιος.

Από την πλευρά τους, οι γονείς επιμένουν ότι έκαναν τα πάντα για το καλό του παιδιού. «Είναι εύκολο να κρίνεις εκ των υστέρων. Οπως το βλέπουμε εμείς, δεν κάναμε τίποτα κακό, ό,τι κάναμε το κάναμε για να φροντίσουμε το μωρό μας», φέρεται να υποστήριξε ο πατέρας.

«Να κατηγορούμαι ότι αρνήθηκα να δώσω τροφή, δεν μπορώ να το δεχθώ. Σηκωνόμουν ακόμη και στις 4 τα ξημερώματα για να ταΐσω το μωρό μου», είπε για να υπερασπιστεί τον εαυτό της η μητέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Francesoir.gr, οι γονείς, οι οποίοι έχουν άλλες δύο κόρες, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 18 μηνών

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...