367
Ο Μίκης Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο της Κυριακής | Nick Paleologos / SOOC

Ο Μίκης «ξεπλένει» τους χρυσαυγίτες: Αγαπούν την πατρίδα αλλά με τρόπο… εριστικό

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 20:35
Ο Μίκης Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο της Κυριακής
|Nick Paleologos / SOOC

Ο Μίκης «ξεπλένει» τους χρυσαυγίτες: Αγαπούν την πατρίδα αλλά με τρόπο… εριστικό

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 20:35

Ως «υπερπατριώτης» αυτοπροσδιορίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης, απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής.

«Πώς να δεχτούν αυτοί ότι ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν πως όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) ήμασταν υπερπατριώτες», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος απ’ όλες τις κυβερνήσεις. Ξεχνά ο Μίκης ότι τις κυβερνήσεις ο ελληνικός λαός τις εκλέγει.

Ο 93χρονος μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αξία που έχει γι’ αυτόν η πλατεία Συντάγματος, τόσο σε συμβολικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο.

«Το Σύνταγμα έχει πολύ στενή σχέση μαζί μου. Διαδήλωσα πρώτη φορά εκεί το 1943», εξήγησε. «Πρώτη φορά που οι Γερμανοί στην Ευρώπη είχαν δει δημόσια διαδήλωση. Δεν είχαν δει ποτέ. Αλλά το πληρώσαμε φοβερά με αίμα», επισήμανε.

Οσον αφορά στις απειλές σε βάρος της ζωής του, ο μουσικοσυνθέτης και πρώην υπουργός και βουλευτής δήλωσε: «Κι άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν, βλέπεις εκείνο το παράθυρο εκεί;  Τους είπα “ανοίγω το παράθυρο για ευκολία, παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. “Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώσετε”. Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν».

Σχετικά με την κριτική για την παρουσία της Χρυσής Αυγής, ο Μίκης Θεοδωράκης έφτασε στο σημείο να αναρωτηθεί: «Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300. Όταν είναι 1 εκατομμύριο ο κόσμος, τι σημασία έχει;» και επισήμανε: «Θα μου πείτε… η Χρυσή Αυγή αγαπά την πατρίδα; Ναι, την αγαπά, αλλά με έναν τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι… Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου», σημείωσε ο ίδιος.

27858796_10213969111194802_1996778601803860505_n

Ασφαλώς η δήλωση του κ. Θεοδωράκη διαφημίζεται τώρα από τον επίσημο ιστότοπο της Χρυσής Αυγής ως ένδειξη της υποτιθέμενης φιλοπατρίας της.

Διότι ο μουσικοσυνθέτης προφανώς ξεχνά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την πολιτική ευθύνη της οποίας ενάλαβε ανερυθρίαστα ο Μιχαλολιάκος. Ξεχνά τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ξεχνά τους βασανισμούς μεταναστών. Ξεχνά ότι η Χρυσή Αυγή που αγαπά την πατρίδα «με τρόπο εριστικό» δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση. Ξεχνά γενικώς. Ου γαρ έρχεται μόνον…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...