302
Οι πολίτες δέθηκαν με αλυσίδες στην Πάτρα | patrastimes

Αλυσοδεμένοι πολίτες υποδέχτηκαν τον Τσίπρα στην Πάτρα

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 19:28
Οι πολίτες δέθηκαν με αλυσίδες στην Πάτρα
|patrastimes

Αλυσοδεμένοι πολίτες υποδέχτηκαν τον Τσίπρα στην Πάτρα

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2018, 19:28

Αγρότες, οικοδόμοι, τρίτεκνοι, γιατροί, συνδικάτα και σύλλογοι βγήκαν στον δρόμο στην Πάτρα με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για το 9ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes, περίπου 1.000 άτομα συμμετείχαν στις δύο πορείες που διεξήχθησαν στο ύψος του Αγίου Ανδρέα.

27848762_946108695563987_1900821464_n-1

Επίσης είχαν πάει αγρότες και συνταξιούχοι από το Αίγιο, για να ενωθούν με τους άλλους συγκεντρωμένους. Προσυγκέντρωση υπήρχε και στην Ανθείας, η οποία επρόκειτο να ενωθεί με το κύριο σώμα των συγκεντρωμένων.

27720914_946109922230531_1226375619_n-1

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ενώ μποτιλιάρισμα επικράτησε σε όλο το μήκος της παραλιακής στην Πάτρα. Η Ακτή Δυμαίων έκλεισε στο ύψος του Αγίου Ανδρέα, όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Η κίνηση των οχημάτων διακόπηκε από την Παπαφλέσσα μέχρι τη Γλαύκου.

Επίσκεψη Τσίπρα στη φαρμακευτική εταιρεία CBL

Την εταιρεία CBL (Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών) επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του 9ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου και των σχετικών επαφών που πραγματοποιεί.

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στους εργαστηριακούς χώρους και συνομίλησε αρκετή ώρα με τους εργαζόμενους. «Επέλεξα να σας συναντήσω και να επισκεφτώ τη συγκεκριμένη επιχείρηση γιατί είναι ένας πετυχημένος συνδυασμός βιομηχανίας και έρευνας, παραγωγής και νέας γνώσης», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση αφήνει την αυτονομία στη γνώση και την ερευνητική διαδικασία.

4tnrthjryh

«Παρότι μέρα που είναι σήμερα μπορεί να μας παρεξηγήσουν (σ.σ που επέλεξε να επισκεφτεί μια φαρμακευτική εταιρεία την ώρα που συζητείται η Novartis) ωστόσο δεν μπορείς να κατηγορήσεις συλλήβδην τις πολυεθνικές εταιρείες», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η CBL εξάγει το 95% της παραγωγής της και αυτό, είπε, αποτελεί απάντηση σε εκείνους που πιστεύουν ότι αυτή η χώρα δεν μπορεί να παράξει, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως οι φαρμακοβιομηχανίες είναι από τις σημαντικότερες εξαγωγικές εταιρείες της Ελλάδας.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...