255
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα | Nikos Libertas / SOOC

Λεβέντης: «Ο Τσίπρας είναι…. ξεβρακώστρας»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2017, 14:58
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα
|Nikos Libertas / SOOC

Λεβέντης: «Ο Τσίπρας είναι…. ξεβρακώστρας»

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2017, 14:58

Την άποψη ότι «ο Πρωθυπουργός εξαπάτησε τους ψηφοφόρους για να παραμείνει στην εξουσία» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στην ΕΡΤ επισήμανε: «Ζητώ μια “συγγνώμη” από τον Τσίπρα». Πρόσθεσε ότι πρόκειται για τη λέξη που δεν άκουσε από τον Πρωθυπουργό «όταν χρησιμοποίησε τη λέξη “αυταπάτη” για να σκεπάσει όσα απέκρυψε προεκλογικά από τον λαό».

Σε ερώτημα για την πρόβλεψή για διενέργεια εκλογών, μια πρόβλεψη που διαψεύστηκε, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε: «Μια σοβαρή κυβέρνηση, όταν δεν μπορεί να υπογράψει παράλογες απαιτήσεις, φεύγει. Αν δεν είναι σοβαρή, υπογράφει τα πάντα και μένει. Πού να προβλέψω ότι ο Τσίπρας είναι ξεβρακώστρας και υπογράφει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία;».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «εξυπηρετικό για τους δανειστές» κι επικαλέστηκε για αυτό τις πρόσφατες θέσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ υπέρ του έλληνα πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι είναι προσβλητικές για τη χώρα.

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ έγινε και αυτός γελοίος. Σταθερότητα εννοεί να ξεβρακωνόμαστε και να τα υπογράφουμε όλα. Γι αυτό είναι εξυπηρετικός ο Τσίπρας» είπε ο κ. Λεβέντης και επανέλαβε τις θέσεις του για οικουμενική κυβέρνηση, επικαλούμενος τη Γερμανία, όπου υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας. «Ενώ εδώ έχουμε νταβατζήδες κι εξουσιομανείς» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως δεν έχει νόημα να αλλάζουν κυβερνήσεις για να είναι «κλητήρες των ξένων».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης έκανε σαφές ότι «η Ενωση Κεντρώων είναι κόμμα διαμαρτυρόμενο, όχι κόμμα διαμαρτυρίας» και τόνισε ότι από τότε που μπήκε στη Βουλή, όλοι κοιτούν το κέντρο. Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, προέβλεψε ότι δεν θα φτάσουν ενωμένοι μέχρι το τέλος, καθώς διαφωνούν στη διαδικασία που έχει πολιτική ουσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...