524
Με την χαρακτηριστική αμφίεση στις αποχρώσεις του μοβ | REUTERS/Chris Pizzello

Πρινς: Ο εθισμός στα παυσίπονα και η βοήθεια που άργησε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2016, 12:59
Με την χαρακτηριστική αμφίεση στις αποχρώσεις του μοβ
|REUTERS/Chris Pizzello

Πρινς: Ο εθισμός στα παυσίπονα και η βοήθεια που άργησε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2016, 12:59

Ενας θάνατος, απέραντη θλίψη και αρκετές αποκαλύψεις να ξεπηδάνε η μία μετά την άλλη. Από την στιγμή που ο Πρινς άφησε την τελευταία του πνοή σε ένα δωμάτιο της κατοικίας του στο Τσανχάσεν της Μινεσότα, οι πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του ήταν συγκεχυμένες. Ναρκωτικά, ο ιός HIV, μία απλή γρίπη και εσχάτως ένας ισχυρός εθισμός στα παυσίπονα.

Στην συγκεκριμένη αποκάλυψη προχωρούν οι New York Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Πρινς είχε κρατήσει κρυφό από τους δικούς του ανθρώπους ότι ήταν εθισμένος στα παυσίπονα. Οταν όμως αυτό έφτασε σε πολύ οριακό σημείο, οι πιο κοντινοί του φίλοι ζήτησαν βοήθεια από τον γιατρό Χόγουαρτ Κόρνφελτ που εδώ και χρόνια ειδικεύεται στην θεραπεία ατόμων που έχουν εθιστεί σε τέτοιου τύπου φάρμακα.

Μία ημέρα πριν τον θάνατο του Πρινς, η ομάδα του αγαπημένου μουσικού κάλεσε τον γιατρό που εργαζόταν στην Καλιφόρνια. Λόγω φόρτου εργασίας, ο δόκτωρ Κόρνφελτ έστειλε τον γιο του το ίδιο βράδυ να συναντήσει τον καλλιτέχνη στο σπίτι του. Εκεί θα συζητούσαν ένα πλάνο για την θεραπεία του. Αυτήν την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο δικηγόρος της οικογένειας Κόρνφελτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη 4 Μαΐου.

2016-04-22T031053Z_138806874_GF10000391715_RTRMADP_3_PEOPLE-PRINCE
Μία θαυμάστρια του Πρινς δακρύζει μετά τον είδηση του θανάτου του διάσημου καλλιτέχνη (REUTERS/Lucy Nicholson)

Οταν ο Αντριου Κόρνφελτ – που εργαζόταν μαζί με τον πατέρα του, αλλά δεν ήταν γιατρός- έφτασε στο Τσανχάσεν, ήταν πολύ αργά. Ο Αντριου ήταν από αυτούς που βρήκαν κατάκοιτο τον Πρινς στο ασανσέρ της κατοικίας του. Οι γιατροί που έφτασαν γρήγορα στο σημείο δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στην ζωή. Ο «πρίγκιπας» είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Και ήταν μόλις 57 ετών.

Ενώ οι έρευνες για τον θάνατο του δημοφιλούς μουσικού συνεχίζονται, έχει συγκεντρωθεί ένας μεγάλος όγκος στοιχειών που αποδεικνύουν ότι ο Πρινς είχε εθιστεί σε μεγάλο βαθμό στα παυσίπονα. Το γεγονός αυτό σίγουρα αιφνιδίασε πολλούς ανθρώπους που βρίσκονταν για χρόνια στο περιβάλλον του μουσικού. Αρκετοί μάλιστα υποστήριξαν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχαν δει τον Πρινς να καταναλώνει παυσίπονα χωρίς ιατρική γνωμάτευση.

2016-04-22T034651Z_148413250_GF10000391742_RTRMADP_3_PEOPLE-PRINCE
Μερικά λουλούδια και δεκάδες αφιερώσεις για τον πρίγκιπα της ποπ (REUTERS/Andrew Kelly)

Ο ίδιος ο «πρίγκιπας» επίσης ήταν καθησυχαστικός για τα θέματα που αφορούσαν στην υγεία του. Ακόμα και όταν το ιδιωτικό του τζετ προσγειώθηκε εκτάκτως στο Ιλινόις στα μέσα του Απριλίου, ο Πρινς προσπαθούσε να δείξει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. «Τα πηγαίνω περίφημα» είπε ο ίδιος στον δικηγόρο του λίγες ημέρες αργότερα.

Με την έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Πρινς να συνεχίζεται, ο εθισμός του μουσικού θρύλου στα παυσίπονα έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των ειδικών. Οι ερευνητές μάλιστα δήλωσαν στο CNN ότι στο σπίτι του Πρινς έχουν βρεθεί αρκετά οπιούχα χάπια που χορηγούνται  ως παυσίπονα.

Ο θρύλος της ποπ είχε καταφέρει να κρατήσει μυστικό τον εθισμό του. Τόσο από τα φώτα της δημοσιότητας όσο και από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Ισως ήθελε να κρατήσει τους πάντες μακριά από τους προσωπικούς του δαίμονες και να τους αφήσει μαγνητισμένους από τον δικό του μοβ γαλαξία της μουσικής. Οτι και να γίνει άλλωστε αυτός θα παραμείνει «άφθαρτος» στη συλλογική μνήμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...