239
Ερντογάν και Τσίπρας στο Μαξίμου στις 7 Δεκεμβρίου | Nikos Libertas / SOOC

Η Αγκυρα απειλεί: Η χορήγηση ασύλου σε πραξικοπηματία θα έχει επιπτώσεις

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2017, 20:17
Ερντογάν και Τσίπρας στο Μαξίμου στις 7 Δεκεμβρίου
|Nikos Libertas / SOOC

Η Αγκυρα απειλεί: Η χορήγηση ασύλου σε πραξικοπηματία θα έχει επιπτώσεις

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2017, 20:17

Τρεις εβδομάδες έπειτα από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα —και τις δηλώσεις του για τους Οκτώ ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα—, η απόφαση να χορηγηθεί άσυλο στον πρώτο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, προκάλεσε την αναμενόμενα οργίλη αντίδραση της Αγκυρας, επιφέροντας όξυνση των ελληνουρκικών σχέσεων.

Επιμένοντας να αγνοεί η Τουρκία ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και χωρίς να μπορεί να αποδεχτεί το προφανές, ότι χαρακτηρίζοντας τους οκτώ «πραξικοπηματίες», ουσιαστικά τους έχει καταδικάσει και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να έχουν δίκαιη δίκη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Αθήνα για απόφαση με «πολιτικά κίνητρα» και να απειλεί με «επιπτώσεις» στις διμερείς σχέσεις.

«Η Ελλάδα, που χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο coup d’etat της 15ης Ιουλίου, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την Αγκυρα, «η Ελλάδα, δεν έδειξε την απαιτούμενη και αναμενόμενη συνεργασία κατά των εγκλημάτων της τρομοκρατίας καθώς εμπόδισε την εκδίκαση στην Τουρκία όσων στόχευσαν το δημοκρατικό πολίτευμα και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες μας».

Αυτή η απόφαση, προσθέτει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, που θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, αναμφισβήτητα θα έχει αναμφίβολα επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις και τις περιφερειακές συνεργασίες με την Ελλάδα.

Πάντως σε μια πρώτη αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση, έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Ασύλου για τον τούρκο στρατιωτικό!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...