187
Λίγο μετά την απόφαση, ο αξιωμτικός αφέθηκε ελέυθερος | Twitter

Ασυλο στον έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2017, 13:59
Λίγο μετά την απόφαση, ο αξιωμτικός αφέθηκε ελέυθερος
|Twitter

Ασυλο στον έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2017, 13:59

Την παροχή ασύλου στον τούρκο αξιωματικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο έφθασαν στη χώρα μας οι οκτώ στρατιωτικοί το περασμένο καλοκαίρι, αποφάσισε η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου. Ο τούρκος συγκυβερνήτης αφού άκουσε την απόφαση, αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Η κυβέρνηση τώρα καλείται να διαχειριστεί την εξέλιξη ενώ αναμένονται και οι αποφάσεις για τους υπόλοιπους επτά στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην πατρίδα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην γειτονική χώρα.

Στο σκεπτικό της απόφασης της, η επιτροπή αναφέρει ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα». Έτσι, καταλήγει η Επιτροπή δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Ηδη, ο τούρκος αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου ήταν κρατούμενος, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει. Την ίδια ώρα, σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν οι άλλοι επτά στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου στην οποία έχουν προσφύγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρειος Πάγος έχει πει «όχι» στην έκδοση των οκτώ στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...