268
| .

Φρανκ και Νάνσι: μια διαφορετική ιστορία έρωτα

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 13 Φεβρουαρίου 2016, 09:50

Φρανκ και Νάνσι: μια διαφορετική ιστορία έρωτα

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 13 Φεβρουαρίου 2016, 09:50

Τα ετερώνυμα έλκονται, λέει ο γνωστός κανόνας. Στον έρωτα, όμως, η έλξη αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία. Πόσο μάλλον, όταν το ζευγάρι των ερωτοχτυπημένων αποτελείται… από μια οδοντόπαστα και μια οδοντόβουρτσα – τον Φρανκ και την Νάνσι – σύμφωνα με το καστ της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούν.

Ονομάζεται «Paste of love» και είναι ένα 3D animation που έκαναν από κοινού οι Σάιμον Φίντλερ, Τόμας Γκούγκελ και Κρίστιαν Λερτς, με παραγωγό το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Μάιντζ της Γερμανίας.

Η «Πάστα του Eρωτα» παίζει (και περιπαίζει) τον έρωτα, με ένα love story που θα έκανε τον Aγιο Βαλεντίνο να χάσει την… υπομονή του. Πού ακούστηκε, άλλωστε, μια (αρσενική) οδοντόπαστα να δραπετεύει από το σωληνάριο, για να εκφράσει με ένα τραγούδι τον βαθύ (πλην, ατελέσφορο) έρωτά του προς μια οδοντόβουρτσα και, μάλιστα, ηλεκτρική; «Η ιδέα για αυτό το ομολογουμένως παράξενο στόρι, μας κατέβηκε στη διάρκεια ενός ταξιδιού μας με τρένο από την Φρανκφούρτη προς το Μάιντζ», είπαν οι τρεις δημιουργοί και απόφοιτοι, πλέον, του Πανεπιστημίου. Η πραγμάτωση της ταινίας τους δεν ήταν εύκολη υπόθεση, παρά την… αμέριστη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το μπάνιο, που αποτελεί το φυσικό περιβάλλον δύο τέτοιων πρωταγωνιστών, προέκυψε μετά από συστηματική έρευνα σε καταλόγους ειδών υγιεινής, προκειμένου να καταλήξουν στο ντιζάιν του χώρου. Πειραματίστηκαν, επίσης, με τους φωτισμούς για να δώσουν μεγαλύτερη αληθοφάνεια στις στιλπνές επιφάνειες του μπάνιου. Αυτό που τους δυσκόλεψε περισσότερο ήταν ο σχεδιασμός των δύο κεντρικών χαρακτήρων. Ιδίως της οδοντόβουρτσας: «Το πιο σημαντικό με την Νάνσι ήταν ότι έπρεπε να αναγνωρίζεται εύκολα σαν οδοντόβουρτσα, διαθέτοντας παράλληλα κομψότητα και θηλυκότητα. Η μεγαλύτερη πρόκληση στη δημιουργία της, ήταν οι τρίχες της βούρτσας. Με την κίνηση που τους δώσουμε, μπορέσαμε να εμψυχώσουμε το “πρόσωπο” της ηρωίδας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...