168
Ο Ξηρός κατά τη μεταφορά του στον εισαγγελέα το 2015 | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απεργία πείνας άρχισε (και) ο Χριστόδουλος Ξηρός

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 12:14
Ο Ξηρός κατά τη μεταφορά του στον εισαγγελέα το 2015
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απεργία πείνας άρχισε (και) ο Χριστόδουλος Ξηρός

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 12:14

Μετά τον Δημήτρη Κουφοντίνα, που είχε αρχίσει απεργία πείνας για να λάβει μία ακόμη 48ωρη άδεια (η οποία εντέλει του δόθηκε), στο ίδιο μέσο προσφεύγει και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ο καταδικασμένος τρομοκράτης για τη δράση του στη 17Ν, δίπλα στον Κουφοντίνα, ξεκίνησε από σήμερα Παρασκευή απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την απομόνωσή του.

Σε ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου την Πέμπτη, αναφέρεται ότι ο Ξηρός κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων Φυλακών Κορυδαλλού σε συνθήκες απομόνωσης, χωρίς να είναι ασθενής, ούτε πειθαρχικά τιμωρημένος.

Μιλά ο ίδιος για αναξιοπρεπή διαβίωση και προσθέτει: «Παραμένω επί 23 ώρες έγκλειστος σ’ έναν εξαιρετικά περιορισμένο χώρο, όπου απαγορεύεται να πλησιάσουν άλλοι συγκρατούμενοι και προαυλίζομαι μόνο μια ώρα, επίσης μόνος μου. Δηλαδή, για άλλη μια φορά, σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς κανένα δικαίωμα.

» Αρνούμενος να συμμετάσχω στην παρωδία της καλούμενης απονομής δικαιοσύνης και ζητώντας να σταματήσει επιτέλους η σε βάρος μου εκδικητική μεταχείριση ξεκινάω από αύριο 22 Ιουνίου 2018 απεργία πείνας με μοναδικό αίτημα να βγω από το παράνομο καθεστώς απομόνωσης και να τοποθετηθώ σε κανονική πτέρυγα με πλήρη δικαιώματα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...