222
Κατσίκης και Παπαχριστόπουλος είναι και οι δύο στους ΑΝΕΛ, όμως ο πρώτος μιλά για «εθνική ήττα» και ο δεύτερος για «πολύ θετική συμφωνία»! | SOOC

Κατσίκης: Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία με τα Σκόπια

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 13:26
Κατσίκης και Παπαχριστόπουλος είναι και οι δύο στους ΑΝΕΛ, όμως ο πρώτος μιλά για «εθνική ήττα» και ο δεύτερος για «πολύ θετική συμφωνία»!
|SOOC

Κατσίκης: Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία με τα Σκόπια

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 13:26

Με τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να κάνει συμφωνία για το Σκοπιανό με συμφωνία πρωθυπουργών και υπουργών Εξωτερικών συντάχθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θόδωρος Κατσίκης.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο κ. Κατσίκης είναι σε ένα κόμμα που συμμετέχει σε αυτήν την κυβέρνηση «που δεν έχει τη νομιμοποίηση». Αλλά μάλλον θα πρέπει να έχουμε συνηθίσει πια στα «περίεργα» με τους Ανεξ. Ελληνες, αν και αυτή η δήλωση μαρτυρά τη ρωγμή στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», ο  βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «εθνική ήττα» προσθέτοντας ότι «συντελείται πολιτικό και εθνικό λάθος, για να μην το πω έγκλημα».

Αλλο αξιοπερίεργο και αυτό: ο κ. Κατσίκης είναι στο ίδιο κόμμα με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο που μίλησε για «πολύ θετική συμφωνία».

Ο κ. Κατσίκης πάντως επέμεινε: «Παραβιάζεται το άρθρο 24 του Συντάγματος γιατί αυτό αναφέρεται στην εθνική μας κληρονομιά που δεν μπορεί να γίνεται δώρο. Πώς μια συμφωνία συνάπτεται μεταξύ δύο πρωθυπουργών χωρίς κύρωση από τα δύο κοινοβούλια;»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία «δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει στην τελική της φάση προκειμένου να υπάρξει επικύρωσή της από τη Βουλή. Αν στην αδόκητο περίπτωση αυτό έρθει στη Βουλή, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα περάσει όχι μόνο γιατί εμείς θα καταψηφίσουμε, αλλά και γιατί δεν θα έχει τη στήριξη από τις άλλες δυνάμεις για να περάσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...