308
Τι και αν ο κ. Καμμένος συνομίλησε πριν από λίγες ημέρες με τον κ. Τσίπρα, οι «πολεμικές» δηλώσεις του για τα εθνικά θέματα συνεχίζουν να απέχουν αρκετά από αυτές του Μαξίμου | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

O Καμμένος μας φαντάζεται σαν αγωνιστές του 1821

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2018, 15:20
Τι και αν ο κ. Καμμένος συνομίλησε πριν από λίγες ημέρες με τον κ. Τσίπρα, οι «πολεμικές» δηλώσεις του για τα εθνικά θέματα συνεχίζουν να απέχουν αρκετά από αυτές του Μαξίμου
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

O Καμμένος μας φαντάζεται σαν αγωνιστές του 1821

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2018, 15:20

Νέες βολές κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε το Σάββατο ο Πάνος Καμμένος στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο υπουργός Αμυνας τόνισε ότι η Τουρκία «παρεκκλίνει πολλές φορές από τις συνηθισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε μεθοριακές καταστάσεις μεταξύ γειτονικών κρατών» ενώ με το γνωστό του ύφος υποστήριξε ότι «πρέπει φίλοι και εχθροί να θυμούνται ότι δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωνιστές του 1821 και το έχουμε αποδείξει σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας».

Επίσης, ο κ. Καμμένος έκανε για πολλοστή φορά λόγο για ομηρία των ελλήνων στρατιωτικών στην γειτονική Τουρκία δείχνοντας ότι η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα προ ολίγων ημερών δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει την ρητορική του.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «σήμερα η σκέψη μας είναι στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης σε κατάσταση ομηρίας. Οι προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση της άμεσης επανόδου τους στην πατρίδα συνεχίζονται και ελπίζουμε να τους έχουμε σύντομα κοντά μας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς».

«Η χώρα μας εφαρμόζει πάντα το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες» υποστήριξε ο υπουργός Αμυνας σε κάποιο άλλο σημείο ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα «είναι υπόδειγμα κράτους που υλοποιεί την “καλή γειτονία και φιλία” στην περιοχή. Αντίθετα η Τουρκία παρεκκλίνει πολλές φορές από τις συνηθισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε μεθοριακές καταστάσεις μεταξύ γειτονικών κρατών».

Για το Κυπριακό σημείωσε ότι «η δίκαιη και βιώσιμη λύση για όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι μια ενωμένη και ελεύθερη Κύπρος με την ολοκληρωτική κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων».

«Η γεωγραφική θέση της χώρας μας με το γεωστρατηγικό περιβάλλον να χαρακτηρίζεται από δυναμικά μεταβαλλόμενες καταστάσεις, απαιτεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σε διαρκή ετοιμότητα και με υψηλό φρόνημα. Όλοι σας συμμετέχετε ενεργά στην προάσπιση της άμυνας της Πατρίδας μας και οι Έλληνες πολίτες μπορούν με σιγουριά να οργανώσουν το παρόν, για να οικοδομηθεί το μέλλον της χώρας μας» είπε ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στο στράτευμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...