368
Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ανακοινώσει επίσημα το νέο κόμμα του τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο Θέατρο Ιλίσια. | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Βαρουφάκης κατεβαίνει (και) στις εθνικές εκλογές με το ΜέΡΑ25

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 11:09
Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ανακοινώσει επίσημα το νέο κόμμα του τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο Θέατρο Ιλίσια.
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Βαρουφάκης κατεβαίνει (και) στις εθνικές εκλογές με το ΜέΡΑ25

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2018, 11:09

Περίπου ένα μήνα μετά τα «βαφτίσια» του κόμματός του, ο Γιάνης Βαρουφάκης προαναγγέλλει την κάθοδό του με το MέΡΑ25 και στις εθνικές εκλογές (και όχι μόνο στις ευρωεκλογές), όποτε αυτές και αν γίνουν.

«Το ΜέΡΑ 25 (Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής) είναι ελληνικό κόμμα με στόχο να κατέβουμε σε όλες τις εκλογές. Αυτό σημαίνει να καταθέτεις μια πρόταση και να κρίνεσαι από τον λαό για αυτήν», λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη στο STAR, ενώ για τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες, εκτιμά ότι ο Αλέξη Τσίπρας δεν θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία και στο πλαίσιο αυτό προκρίνει δύο πιθανότητες:

«Η μία είναι το Φθινόπωρο μετά από τις γιορτές και τα πανηγύρια για τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, δεύτερη πιθανότητα για μένα, αν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές για τον κύριο Τσίπρα, είναι 19 Μαίου διπλές κάλπες».

https://www.youtube.com/watch?v=WQmuo_moIEA

Ερωητηθείς τι νόημα έχει να παρουσιάζεται -και να πολιτεύεται ως αντιμνημονιακός, όταν από τον Αύγουστο «δεν θα έχουμε πια μνημόνιο«, όπως διαλαλεί εδώ και μήνες η κυβέρνηση στηρίζοντας το αφήγημα περί «καθαρής εξόδου», ο Γιάνης Βαρουφάκης αντιτείνει ότι και μνημόνιο θα έχουμε και θα είναι για αρκετές δεκαετίες ακόμα.

«Εννοείται τον Αύγουστο του 2060. Γιατί ο χρεοδουλοπαροικία, που είναι το ζητούμενο, αυτή τη στιγμή είμαστε με τετραπλή χρεοκοπία. Κράτος, Τράπεζες, οικογένειες, επιχειρήσεις. Αυτό που σταματά τον Αύγουστο είναι να εισπράττουμε, παίρνουν οι δανειστές από μια τσέπη αν πηγαίνει στην άλλη», σημειώνει ο  πρώην υπουργός, απαντώντας παράλληλα και στις κατηγορίες που του αποδίδονται για το δυσβάσταχτο κόστος της περιβόητης διαπραγμάτευσής του το α’ εξάμηνο του 2015.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Βίζερ, τον Στουρνάρα, τον Ρέγκλινγκ, ιδίως τον Ρέγκλινγκ που αυτογελοιοποιούνται μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τις δικές τους αδικαιολόγητες πράξεις. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Το κόστος της τρόικας προσπαθούν να το βαφτίσουν κόστος Βαρουφάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Με τιμούν ιδιαίτερα, δεν αξίζω τόσο μεγάλη τιμή, αλλά φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να μου την δώσουν».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ανακοινώσει επίσημα το νέο κόμμα του τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο Θέατρο Ιλίσια.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπε κάποτε ότι είμαι κακός πολιτικός, καλός οικονομολόγος, κακός πολιτικός. Το θεωρώ μεγάλη τιμή, θα παραμείνω κακός πολιτικός, στόχος μας δεν είναι ούτε τα οφίτσια, ούτε να γίνουμε υπουργοί», λέει για τις προσδοκίες του εγχειρήματος να κατέβει στις εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...