466
Το είδωλο του Λεβέντη στις οθόνες του ΣΕΦ. Οι σύνεδροι αποδοκιμάζουν όρθιοι | Nikos Libertas / SOOC

Οργή στο ΠΑΣΟΚ για τις «απρέπειες» του Λεβέντη στο συνέδριο

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2018, 11:40
Το είδωλο του Λεβέντη στις οθόνες του ΣΕΦ. Οι σύνεδροι αποδοκιμάζουν όρθιοι
|Nikos Libertas / SOOC

Οργή στο ΠΑΣΟΚ για τις «απρέπειες» του Λεβέντη στο συνέδριο

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2018, 11:40

Οι αποδοκιμασίες κατά του Βασίλη Λεβέντη στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής εξαιτίας των όσων είπε στον χαιρετισμό του το βράδυ της Παρασκευής, είχαν και συνέχεια. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης χαρακτήρισε «απρέπεια» την παρουσία του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων στο συνέδριο καθώς και τα όσα δήλωσε που προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις των συνέδρων και τελικά την διακοπή της ομιλίας του.

«Επρεπε να το ξανασκεφτεί πριν ασκήσει οξύτατη κριτική στις προηγούμενες ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Χρηστίδης, συμπληρώνοντας πως ήταν «άτυχη στιγμή».

Ο κ. Λεβέντης χρησιμοποίησε ουσιαστικά το βήμα του συνεδρίου στο ΣΕΦ για να επιτεθεί σε αυτούς που τον είχαν προσκαλέσει. Επιτέθηκε συλλήβδην στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά σε Γιώργο Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Φώφη Γεννηματά.

«Πολλοί από εσάς το 1974 δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Σας έφερε μετά κοντά στο ΠΑΣΟΚ η εξουσία», είπε ξεκινώντας την ομιλία του, αφήνοντας άναυδο το κοινό στο ΣΕΦ.

Διαχώρισε πάντως τον αείμνηστο Γιωργο Γεννηματά. «Ο Γεννηματάς ήταν ένας από τους τίμιους ανθρώπους, δεν είχε σχέση με σκάνδαλα και ήταν ατύχημα και για το ΠΑΣΟΚ ότι έφυγε νωρίς», τόνισε, για να συνεχίσει με επιθέσεις κατά των δύο πρώην Πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ.

«Κάθεται μπροστά μου ο Πρωθυπουργός που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, ο Γιώργος Παπανδρέου», παρατήρησε για να εισπράξει γιουχάισμα από τους συνέδρους. «Ελπίζω να μη θέλετε ομιλία σαν του Καραθανασόπουλου ή του Μητσοτάκη», απάντησε προκλητικά, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ και στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ που είχαν μιλήσει νωρίτερα.

Κατηγόρησε έπειτα και τον Κώστα Σημίτη ότι «έβαλε τη χώρα στο ευρώ αλλά δεν έκανε μεταρρυθμίσεις».

Επιτέθηκε όμως και στην επικεφαλής του Κινήματος λέγοντας: «Ο λόγος της Γεννηματά ενείχε συνθήματα, λες και έπασχε για χειροκρότημα» και εισπράττοντας νέες αποδοκιμασίες.

img_56421521226891 (2)

«Συγγνώμη, δημοκρατία και λαϊκή συμμετοχή, αυτά ήταν συνθήματα του Ανδρέα, το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε 40 χρόνια κι ακόμη δεν έχουν γίνει πράξη», είπε. Και στο νέο γιουχάισμα απαντήσε: «Δεν ήρθα εδώ για να με χειροκροτήσετε».

Αναφέρθηκε επίσης στα δάνεια του ΠΑΣΟΚ: «Ακουσα τις προάλλες όλη η Ελλάδα δανειζόταν, δανειζόταν και το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν να λέγονται αυτά. Εάν είχαμε εισαγγελικό λειτουργό από παλιότερα θα είχαμε γλιτώσει από Τσοχατζόπουλους, Παπαγεωργόπουλους και από άλλους που έχουν αμαρτήματα αλλά δεν έχουν μπει μέσα» προκαλώντας ακόμη πιο έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να διακόψει την ομιλία του.

«Διακόπτω, εγώ τιμώ το συνέδριο σας και ήρθα γιατί η Ένωση Κεντρώων με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ είμαστε συγγενείς», είπε προκαλώντας αυτή τη φορά γέλια.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής του συνεδρίου κ. Κουτσούκος του απάντησε: «Είμαστε φιλόξενο κόμμα αλλά δεν δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά».

Κατά τα άλλα, ο κ. Χρηστίδης, σχολιάζοντας το φόρουμ των προοδευτικών δυνάμεων που διοργάνωσε «παράλληλα» ο Αλέξης Τσίπρας για το μέλλον της Ευρώπης, είπε ότι το μόνο που έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την παράδοση της Αριστεράς είναι η λογική των αντιπερισπασμών. «Ψάχνει συνεχώς κάτι για να αλλάξει την ατζέντα», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...