529
Εικόνα από τις καταστροφές στην Ερμού | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μπαράζ βανδαλισμών υπέρ του αντιεξουσιαστή Ντίνου Γιαγτζόγλου

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 14:05
Εικόνα από τις καταστροφές στην Ερμού
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μπαράζ βανδαλισμών υπέρ του αντιεξουσιαστή Ντίνου Γιαγτζόγλου

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 14:05

Σε συνεχείς επιθέσεις και καταστροφές υπέρ του Ντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο Γιαγτζόγλου, που πραγματοποιεί απεργία πείνας και από την Κυριακή και δίψας, έχει μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό στις φυλακές της Λάρισας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης άγνωστοι έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας.

274108
Εικόνα από τις φθορές στην Ερμού (Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)

Σε ανάρτησή τους στο indymedia η ομάδα αναρχικών που ανέλαβε την ευθύνη για το σπάσιμο βιτρινών στην Ερμού απειλεί γράφοντας: «Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ. Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού».

Το πρωί της Τετάρτης μικρή ομάδα έκανε κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγής» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια.

274102
Κατάληψη στην «Αυγή» (Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ0

Επίσης την Τετάρτη ομάδα αντιεξουσιαστών πυρπόλησε ένα ΑΤΜ στην οδό Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου στην Πάτρα και πραγματοποίησε επίθεση με 10 μολότοφ σε παράρτημα του Υπουργείου Γεωργίας. Ακόμη ώρα έσπασαν τζαμαρίες υποκαταστήματος αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη ομάδα κουκουλοφόρων πυρπόλησε τρεις κάδους μπροστά από την αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σειρά βανδαλισμών

Η αρχή είχε γίνει τουλάχιστον από το Σάββατο, οπότε είχε επικρατήσει αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού με αφορμή την μεταγωγή του Γιαγτζόγλου από άνδρες των ΕΚΑΜ. Οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος αντέδρασαν έντονα όταν κατάλαβαν τι συμβαίνει και άρχισαν να προκαλούν ζημιές.

Την απόφαση τους να κρατήσουν ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες και το προαύλιο των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ως διαμαρτυρία για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων και ο Δημήτρης Κουφοντίνας που κρατείται στις γυναικείες φυλακές.

«Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που γίνεται εισβολή ΕΚΑΜ και “απαγωγή” κρατουμένου από την Α’ πτέρυγα Κορυδαλλού. Κι όλα αυτά με το φόντο της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ των “δικαιωμάτων”» ανέφεραν οι κρατούμενοι κάνοντας λόγο για «εξέγερση» στις φυλακές.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εμφανίστηκαν έξω από την κατοικία του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο Παλαιό Ψυχικό.

Πέταξαν φέιγ βολάν, έγραψαν συνθήματα ενώ άνοιξαν και πανό, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που ανήρτησαν. Ζητούσαν ακόμη άμεση ικανοποίηση του αιτήματος για μεταγωγή του Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δεν υπήρξαν συλλήψεις.

Τη Δευτέρα αντιεξουσιαστές κατέλαβαν την πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προκαλώντας αναστάτωση στις υπηρεσίες που βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο. Την κατάληψη καταδίκασε το υπουργείο Παιδείας: «Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό έργο δεν μπορούν να παρεμποδίζονται από εισβολείς και καταληψίες», ανέφερε.

273744
Κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ (Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ)

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε επίθεση με χειροβομβίδα σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, με συνέπεια να τραυματιστεί στα πόδια ένας οδηγός ταξί.

Το χτύπημα, το οποίο η αστυνομία αγνοούσε πριν ανακοινωθεί σε αντιεξουσιαστικό ιστότοπο, έγινε ως πράξη στήριξης στον Γιαγτζόγλου.

photo_26-02-2018,_19_25_291519664177
Κινητοποίηση στο ΑΤ Καισαριανής (George Vitsaras / SOOC)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...