575
|

Οι βάνδαλοι ξαναχτύπησαν στην Ερμού – Μεγάλες καταστροφές σε καταστήματα [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 10:59

Οι βάνδαλοι ξαναχτύπησαν στην Ερμού – Μεγάλες καταστροφές σε καταστήματα [εικόνες & βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2018, 10:59

Για μία ακόμη φορά οι γνωστοί άγνωστοι «κατέβηκαν» Ερμού και ανενόχλητοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων. Η καταδρομική επίθεση σημειώθηκε στη μία μετά τα μεσάνυχτα στο ύψος της οδού Καπνικαρέας από ομάδα περίπου 10-15 ατόμων.

Το πρωί οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στον πιο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας βρέθηκαν για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με την εικόνα των σπασμένων μαγαζιών τους, απορημένοι για το πώς και το γιατί δέχθηκαν μία ακόμη επίθεση από τους ανεξέλεγκτους βάνδαλους.

ermoy

Η απάντηση ήρθε λίγες ώρες αργότερα μέσω ανάρτησης αναρχικών σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.  Υπό το σύνθημα-απειλή «Θα ισοπεδώσουμε την πόλη», ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα μαγαζιά της Ερμού, διευκρινίζοντας ότι έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στον ομοϊδεάτη τους – απεργό πείνας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Περηφανεύονται μάλιστα ότι χτύπησαν κάτω από τη μύτη των ΜΑΤ και της ομάδα ΔΙΑΣ και απειλούν ότι θα ισοπεδώσουν την πόλη αν δεν ικανοποιηθεί του αίτημα του Γιαγτζόγλου να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση.

Η νέα καταδρομική επίθεση στην Ερμού -σε ένα από τα κεντρικότερα και πιο πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας ακόμα και όταν τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά- αναδεικνύει το έλλειμμα ασφάλειας που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Και αυτό διότι επί αρκετά λεπτά οι δράστες της επίθεσης έσπαγαν τις εισόδους και τις βιτρίνες των μαγαζιών χωρίς να υπάρχει ίχνος αστυνομικής παρουσίας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. έριξαν το φταίξιμο για την απουσία της από το σημείο στη… βροχή! Είτε ισχύει είτε όχι η δικαιολογία αυτή, είναι εύλογο ότι προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ασφάλεια του κέντρου της πρωτεύουσας.

ΝΔ: Σκανδαλώδης η ανοχή της κυβέρνησης

«Η σκανδαλώδης ανοχή της κυβέρνησης στις έκνομες πράξεις προστατευόμενων συλλογικοτήτων έχει οδηγήσει στην απόλυτη καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών», παρατήρησε σε δήλωση του για τους βανδαλισμούς στην Ερμού, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κάνοντας λόγο για «προστατευόμενες συλλογικότητες» του αρμόδιου υπουργού Νίκου Τόσκα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Χαρακόπουλου:

«Οι προστατευόμενες συλλογικότητες του κ. Τόσκα, για μια ακόμη φορά, επιδόθηκαν στην αγαπημένη τους ενασχόληση: Την καταστροφή καταστημάτων. Αυτή τη φορά χτύπησαν στον εμπορικότερο δρόμο της χώρας. Η σκανδαλώδης ανοχή της Kυβέρνησης στις έκνομες πράξεις τους έχει οδηγήσει στην απόλυτη καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με κρούσματα εντεινόμενης βίας, όπως η ρίψη χειροβομβίδας εναντίον Αστυνομικού Τμήματος, η έκρηξη με γκαζάκια σε τηλεοπτικό σταθμό και στην επιχείρηση της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η συνεχιζόμενη επαναστατική γυμναστική στα Εξάρχεια, όπου τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. Και φυσικά ο απολύτως ασύδοτος Ρουβίκωνας συνεχίζει τις καταδρομικές επιθέσεις

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – AΝΕΛ εξακολουθεί να αδιαφορεί για το πρόβλημα της ασφάλειας, επιλέγοντας να διατηρεί τις εκλεκτικές συγγένειές της με το περιθώριο. Τους λόγους τους γνωρίζει η ίδια. Οι πολίτες, όμως, δεν ανέχονται πλέον το καθεστώς της ανομίας που έχει επιβληθεί. Απαιτούν την εφαρμογή του νόμου και την άμεση και αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας».

Δείτε τα πρώτα βίντεο από την καταδρομική επίθεση των αντιεξουσιαστών στην Ερμού:

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...