501
Oι υφυπουργοί Κώστας Ζουράρις και Δημήτρης Μπαξεβανάκης (αριστερά και στο μέσο της φωτογραφίας αντίστοιχα) έσπευσαν να δικαιολογήσουν την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου | ΙΝΤΙΜEnews

Ζουράρις: Καταργώντας τις εκδρομές κόβουμε μπορντέλα και ξενύχτια για τους μαθητές

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 12:56
Oι υφυπουργοί Κώστας Ζουράρις και Δημήτρης Μπαξεβανάκης (αριστερά και στο μέσο της φωτογραφίας αντίστοιχα) έσπευσαν να δικαιολογήσουν την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου
|ΙΝΤΙΜEnews

Ζουράρις: Καταργώντας τις εκδρομές κόβουμε μπορντέλα και ξενύχτια για τους μαθητές

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 12:56

Με τη γνωστή (και προσφιλή της) τακτική τού «πετάω την μπάλα στην εξέδρα» για να αποπροσανατολίσω την κοινή γνώμη, η κυβέρνηση έριξε στη δημόσια συζήτηση το θέμα της κατάργησης των σχολικών εκδρομών και από το πρωί της Πέμπτης βγήκαν σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις τα στελέχη της για να δικαιολογήσουν την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Και μπορεί ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης να ψέλλισε κάποια «προφανή και αναμενόμενα» επιχειρήματα (ότι οι εκδρομές γίνονταν για το ξενύχτι κτλ), ο γνωστός ωστόσο για τον παραληρηματικό του λόγο, συνάδελφός του, Κώστας Ζουράρις, προέταξε μία απίστευτη δήλωση ανατρέχοντας στο (δικό του) μακρινό παρελθόν:

«Οι μαθητές να πηγαίνουν στα μπορντέλα άλλη ώρα», είπε ο υφυπουργός Παιδείας για να δικαιολογήσει την απόφαση του υπουργείου, επικαλούμενος την εμπειρία που είχε ο ίδιος σε σχολική εκδρομή του 1958!

«Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958 πήραν διαγωγή κοσμία οι 11 επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου… Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε μετά», δήλωσε ευθαρσώς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», για να προσθέσει ότι το σωστό είναι τα παιδιά «να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν».

Αφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο «να διευθετηθούν» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- και οι εκδρομές εντός Ελλάδος, ζητώντας οι εκπαιδευτικές εκδρομές να γίνουν μάθημα: «Δεν χαζολογούμε βλέποντας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών ένα άγαλμα χωρίς να ξέρουμε τι βλέπουμε. Είναι μάθημα η εκπαιδευτική εκδρομή. Πρέπει να μπαίνουν σε ένα μουσείο με την ίδια περίπου προετοιμασία που κάνουν για τα μαθηματικά».

Προς επίρρωση, τέλος, της απόφασης Γαβρόγλου ο κ. Ζουράρις επέμεινε ότι το υπουργείο μπορεί να καταργεί τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό επικαλούμενο οικονομικούς λόγους, καθώς «η Ελλάδα βρίσκεται από το 1910 εν χρεωκοπία»!

Μαυρωτάς: Απόφαση – καθρέφτης των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο χώρος της Παιδείας δεν νοείται και πρέπει πλέον να πάψει να είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ο καθρέφτης των δικών του ιδεοληψιών και συμπλεγμάτων. Το υπουργείο Παιδείας, αντί να κοιτάζει πώς θα αυξήσει την μισθοδοσία στις κεντρικές υπηρεσίες, ας κοιτάξει πώς θα αυξήσει την εξωστρέφεια των σχολείων και όχι πώς θα την περιορίσει. Αλλιώς η εσωστρεφής, ισοπεδωτική εκπαίδευση των χαμηλών προσδοκιών, είναι ήδη εδώ», σχολίασε από την πλευρά του ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου και υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής, από το υπουργείο άφησαν να διαρρεύσει ότι η απόφαση ελήφθη επειδή οι οικογένειες κάποιων μαθητών αδυνατούσαν να πληρώσουν τα έξοδα ενός ταξιδιού στο εξωτερικό στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού ή περιβαλλοντικού προγράμματος. «Και αντί να βρεθεί μια λύση για το συγκεκριμένο (π.χ. επιδότηση με κοινωνικά κριτήρια) κόπηκαν για όλους οι αντίστοιχες εκδρομές! Η εύκολη λύση της απόλυτης ισοπέδωσης. Πονάει χέρι, κόβει χέρι», τονίζει χαρακτηριστικά.

Τότε, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαυρωτάς, «με την ίδια ακριβώς λογική θα πρέπει να απαγορευθούν και οι πενθήμερες εκδρομές της Γ΄ Λυκείου στο εσωτερικό. Εκεί δεν υπάρχουν οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα (που ορισμένες φορές είναι και περισσότερα); Όμως αυτό θα είχε πολιτικό κόστος, καθότι οι 17χρονοι θα ‘μαύριζαν’ τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτό και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας χρησιμοποιεί τα κριτήρια α λα καρτ. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...