343
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στα καταστήματα της ανακαινισμένης Στοάς Νικολούδη. Εδώ στο ζαχαροπλαστείο «Chocotopia» του Παναγιώτη Πασπαλιάρη | Facebook/TheodorakisStavros

Ο διάλογος του Θεοδωράκη με πολίτες στο Twitter – #askStavros

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2017, 09:18
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στα καταστήματα της ανακαινισμένης Στοάς Νικολούδη. Εδώ στο ζαχαροπλαστείο «Chocotopia» του Παναγιώτη Πασπαλιάρη
|Facebook/TheodorakisStavros

Ο διάλογος του Θεοδωράκη με πολίτες στο Twitter – #askStavros

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2017, 09:18

Μια εβδομάδα μετά τη «χωρίς σενάριο» συζήτησή του με τέσσερις δημοσιογράφους sites, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιστρέφει με νέα εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην πορεία για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του υπό σύσταση φορέα της δημοκρατικής παράταξης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την προεδρία δίνει πλέον τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να τον ρωτήσουν για ό,τι θελήσουν. Το διαδικτυακό ραντεβού δόθηκε για τις 6 μ.μ. το απόγευμα της Πέμπτης.

Μάλιστα, η Σεβαστουπόλεως καλεί τους χρήστες των social media, να μπουν στο Twitter, και να ρωτήσουν τον Σταύρο Θεοδωράκη, για πολιτική, σινεμά , αθλητικά, χρησιμοποιώντας το hashtag #askStavros.

kamp_1«Αν βαρέθηκες τους μονόλογους και τους στερεοτυπικούς πολιτικούς, τότε #askStavros», σημειώνουν στο κάλεσμά τους.

Οχι ότι ο κ. Θεοδωράκης αρκείται στη διαδικτυακή, εξ’ αποστάσεως, συνομιλία με τους πολίτες. Το βράδυ της Τρίτης επισκέφτηκε την ανακαινισμένη στοά Νικολούδη που τα τελευταία χρόνια είχε περιπέσει σε παρακμή εξαιτίας της γενικότερης παρακμής του κέντρου της Αθήνας.

22256800_1672207656177368_7939883484689711912_o
Από την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στην ανακαινισμένη Στοά Νικολούδη, που ενώνει τη Σταδίου με την Πανεπιστημίου

Εγραψε ο κ. Θεοδωράκης:

«Η πόλη είναι οι διαδρομές της. Και δεν υπάρχουν, ίσως, γοητευτικότερες διαδρομές από τις στοές. Στοές ιστορικές, νοσταλγικές, εμπορικές, ανθρώπινες. Η αναζωογονητική ανακαίνιση της περίφημης στοάς Νικολούδη που συνδέει τις εμβληματικές Πανεπιστημίου και Σταδίου, δείχνει και πρακτικά πως είναι δυνατόν να ανακτηθεί ο δημόσιος χώρος στις πόλεις μας. Επί χρόνια η στοά μαράζωνε και η κρίση ήρθε να αποτελειώσει τη γοητεία της. Κατεβασμένα ρολά, λίγοι άνθρωποι, υποβάθμιση. Σαν να έσβηνε το ίχνος της στον χάρτη της πόλης. Και ξαφνικά, με έναν προσεγμένο σχεδιασμό μπήκε ξανά στην τροχιά της ιστορίας. Χαμηλά ενοίκια, νέα επιχειρηματικότητα, αρμονική μίξη καταστημάτων, cool ατμόσφαιρα. Όλες οι προϋποθέσεις δηλαδή για μια επιτυχία. Σε ολόκληρη την Ευρώπη τέτοιες πρακτικές χρησιμοποιούνται συστηματικά για την αναστροφή υποβαθμισμένων περιοχών ή αποεμπορικοποιημένων δρόμων. Ημουν λοιπόν εκεί. Ένιωσα τη χαρά και την ελπίδα των ανθρώπων που τόλμησαν να επενδύσουν σε μια νεκρή ζώνη. Το πείραμά τους σκέφτομαι ότι πρέπει να βρει μιμητές. Να πάρουμε πίσω τις γωνιές των πόλεών μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...