383
O Θανάσης Αντετοκούνμπο ενθουσίασε με την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ. Αλλά η Εθνική δεν ήταν καλή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Εθνική προβλημάτισε παρά το +29 με τους Ισλανδούς

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2017, 18:47
O Θανάσης Αντετοκούνμπο ενθουσίασε με την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ. Αλλά η Εθνική δεν ήταν καλή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Εθνική προβλημάτισε παρά το +29 με τους Ισλανδούς

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2017, 18:47

Τα καλά νέα είναι ότι η Εθνική Ελλάδος στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ νίκησε με 29 πόντους διαφορά (90-61) τους Ισλανδούς. Τα κακά νέα είναι ότι τα ψέματα τελείωσαν και ότι με πιο δυνατούς αντιπάλους θα χρειαστεί περισσότερο από ένα 20λεπτο αξιοπρεπούς μπάσκετ που έπαιξε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ελσίνκι, ώστε να έχει κάποιες ελπίδες στη διοργάνωση. Αρχής γενομένης από το επόμενο ματς, το Σάββατο με τους Γάλλους.

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα παρουσιάστηκε αγχωμένη στην πρεμιέρα αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία – δεν υπάρχει μονομερές άγχος, όσο είχαμε εμείς άλλο τόσο είχαν και οι Ισλανδοί που βρέθηκαν να έχουν ροκανίσει τη διαφορά και στο ημίχρονο να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, στο -4 (37-33). Γενικά η ελληνική ομάδα έδειξε λίγα πράγματα απέναντι σε έναν ανίσχυρο αντίπαλο όπως είναι οι Ισλανδοί.

«Μη γελιόμαστε η Ισλανδία δεν είναι μια ομάδα για να βγουν σαφή συμπεράσματα» παραδέχτηκε ο Νίκος Παππάς μετά το τέλος του ματς και είχε κάθε λόγο να το λέει.

1739756
O Νίκος Παππάς στις βολές. Τελείωσε το ματς με 20 πόντους (INTIME/MATΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Ο άσος του Παναθηναϊκού ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της Εθνικής μας όχι μόνο ως πρώτος σκόρερ (20 π.) αλλά γενικότερα με το ώριμο και ομαδικό παιχνίδι του. Ωστόσο αυτός που ξεχώρισε ιδιαίτερα, με την απίστευτη ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ, ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήταν πολύ εύστοχος και σκέπασε τα καλάθια στο βαθμό που να ενθουσιάσει τον αδελφό του Γιάννη και να ανεβάσει εκείνος την παρακάτω φωτογραφία στα social media.

Με θετικό αγωνιστικό πρόσημο πιστώνεται και ο Γιώργος Πρίντεζης που τελείωσε το ματς με 17 πόντους και επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα νεκρά διαστήματα της Εθνικής, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. «Αν δεν έχουμε διάρκεια, δεν έχουμε τύχη» παραδέχτηκε. Σε κάθε περίπτωση αυτή ήταν η υπ. αριθμόν 100 νίκη της Ελλάδας στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ. Κάτι είναι και αυτό…

Τα δεκάλεπτα: 10-26, 33-37, 45-61, 61-90

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Πέντερσεν): Χέρμανσον 7, Στέιναρσον, Άκοξ 7, Μπέρινγκσον 7, Στέφανσον 7, Φρίντρικσον, Βίλιαλμσον 7(1), Ερμολίνσκι 3(1), Πάλσον 21(4), Χλίνασον 2, Μπιόρνσον.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 9(1), Μπουρούσης 7 (8ριμπ., 4ασ.), Σλούκας 5 (1), Παππάς 20 (1), Παπαγιάννης, Πρίντεζης 17 (6/8δίπ., 1/1τρ., 5ριμπ.), Παπανικολάου 10, Μάντζαρης 8 (2), Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5(1), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 9 (3/3δίπ., 3/3βολ.)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...